Nieuw seizoen Big Brother krijgt kritiek: ‘Ik blijf er niet voor thuis’

Big-brother

Kijk jij het programma?

Waar we vroeger massaal thuisbleven voor tv-programma Big Brother, valt het nieuwe seizoen nu niet in goede aarde. Het programma scoort dan ook geen geweldige kijkcijfers. Jan Uriot, sterjournalist van Privé, geeft daarom zijn ongezouten mening over het programma in zijn column ‘Wat vindt Jan?’. 

‘Passé’

Volgens Uriot kan het programma tegenwoordig niet meer. Hij begrijpt dan ook niet waarom RTL zoveel geld in Big Brother heeft gestopt. “Het viel vorige seizoen ook al tegen. Het is passé natuurlijk, deze televisie. Ik begrijp ook niet waarom ze dat nog een keer oppakken”, stelt de journalist.

Spelelementen

Uriot is nog niet klaar met zijn mening over Big Brother, en snapt ook niet waarom ze nieuwe spelelementen toevoegen aan het programma. “Ze passen nu een beetje Wie is de Mol-elementjes toe. Er zitten bijvoorbeeld acht mensen in en er mochten maar zes koffers mee naar binnen. En de kofferlozen gingen dan uit die zes koffers urgente dingen pakken en dat moest in een heel klein koffertje gepropt worden”, zegt Uriot. “Nou, ik blijf er niet voor thuis”.

In een huis

In Big Brother volgen we Nederlanders die zich maandenlang opsluiten in een huis. In het huis dragen de deelnemers microfoontjes en staat er de hele tijd een camera op gericht, en dat levert soms spraakmakende situaties op. Deelnemers moeten elkaar nomineren voor vertrek, maar de televisiekijker bepaald uiteindelijk wie er naar huis wordt gestuurd. Na meerdere rondes blijven enkele deelnemers over en wint één deelnemer in de finale-uitzending een geldprijs.

Lees ook: Bonnie St. Claire had door alcoholgebruik geen contact meer met familie

Bron: LoveReality | Beeld: Videostill Big Brother