Nieuwe bewijzen bevestigen mogelijk de moord op prinses Diana

‘Mijn man bereidt een ongeluk voor met mijn auto’

Dit schreef de prinses vlak voor haar dood in een handgeschreven brief. In een nieuwe podcast-docu Case Solved werden schokkende onthullingen gedaan rondom de dood van prinses Diana. De prinses stierf op 31 augustus 1997 aan de gevolgen van een auto-ongeluk in een tunnel bij de Pont de l’Alma in Parijs.

De makers van de podcast beweren dat het ongeluk een vooropgezet plan was.

Handgeschreven brief

De makers claimen dat er verschillende nieuwe bewijzen zijn gevonden. Deze nieuwe bewijzen bevatten onder andere dagboekfragmenten, brieven en verklaringen van getuigen. Deze nieuwe bevindingen zouden het uitermate duidelijk maken dat prins Charles achter de dood van de geliefde prinses zat. Een belangrijk bewijsstuk is een fotokopie van een handgeschreven brief van prinses Diana aan haar butler Paul Burrel, waarin ze beschrijft bang te zijn dat Charles haar uit de weg wil ruimen.

Voorbereidt ongeluk

In de brief schrijft Diana: “Ik verlang naar iemand die me knuffelt. Deze specifieke fase in mijn leven is de meest gevaarlijke. Mijn man bereidt ‘een ongeluk’ voor met mijn auto. Kapotte remmen of een ernstig hoofdletsel, om het pad voor hem vrij te kunnen maken om te trouwen met Tiggy (Legge-Bourke, het kindermeisje van Harry en William, red.).” Volgens Diana zou Camilla niets meer dan een lokvogel, een afleiding zijn. “Wij worden gebruikt door mijn man in alle mogelijke opzichten.”

Getuige auto-ongeluk

In het blad Globe sprak een vermeende getuige al eerder deze week over opzet van het auto-ongeluk van prinses Diana. “Haar werd gezegd dat ze een vreselijk auto-ongeluk had gehad en dat ze stil moest blijven liggen”, zo verklaarde de getuige tegenover het blad. “Haar ogen werden kleiner en ze fluisterde: ‘Hij heeft me vermoord! Die klootzak heeft me vermoord. Precies zoals hij al had gezegd. Wat zal er nu met mijn jongens gebeuren…’. Daarna was ze overleden.”

Lees ook: Dit is de reden waarom Kate Middleton liever geen ‘Kate’ genoemd wil worden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Wikimedia Commons, Nick Parfjonov