Pas op voor deze nieuwe fraudetruc onder pakketbezorgers aan de deur!

Er zijn pakketbezorgers die je oplichten aan de deur

We zien het jaarlijks steeds meer: online bestellen. Dit betekent automatisch dat pakketbezorgers het drukker krijgen om al deze pakketen bij de klanten te bezorgen. Hoewel de meeste pakketbezorgers gewoon hun werk doen, zijn er nu ook een aantal die misbruik maken van de situatie en een nieuwe vorm van fraude hebben ontdekt. Pas dus op met deze nieuwe fraudetruc aan de deur!

De oplichters gaan op een hele sluwe manier te werk.

Pakketbezorgers

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een nieuwe manier van fraude onder pakketbezorgers. De criminelen proberen met deze truc je bankpas te stelen aan de deur. Hoe ze precies te werk gaan? Mensen die een pakketje online hebben besteld, krijgen deze daadwerkelijk bezorgd. Niet lang daarna krijgen ze een telefoontje van het postbedrijf met de mededeling dat er nog een kleine zending achteraan komt. Wanneer de bezorger met de ‘nazending’ voor de deur staat, wordt er gevraagd nog 1 euro te pinnen.

Pinnen

Je voelt ‘m vast al aankomen: op deze manier worden de mensen opgelicht door de criminelen. Ze kijken de pincode af en wisselen ondertussen de pas snel om voor een andere, zo laat de Fraudehelpdesk weten. Doordat de oplichter de pincode heeft kunnen afkijken, kan hij direct een flink geldbedrag van de rekening afhalen. Het advies van de Fraudehelpdesk luidt om altijd zelf je pinpas en het pinapparaat vast te houden wanneer je gevraagd wordt om te pinnen aan de deur voor een bezorgd pakketje.

Lees ook: NVIC waarschuwt: steeds meer huisdieren slachtoffer van nieuw soort muizengif

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf, Margriet | Beeld: Flickr Untitled, door Franklin Heijnen onder de licentie CC BY-SA 2.0