Met déze nieuwe wisseltruc bedonderen criminelen mensen massaal

wisseltruc

Horecaondernemers trappen er massaal in

Horecazaken aan de Belgische kust worden massaal bedonderd door criminelen. Met een nieuwe wisseltruc zorgen de criminelen dat ze met veel meer geld de deur uit lopen dan dat ze mee naar binnen namen.

Ze verwarren de mensen achter de bar met afleidingsmanouvres en daardoor geven de medewerkers wisselgeld terug op een bedrag dat ze nooit gekregen hebben. Er zijn al vijftien meldingen gemaakt van de wisseltruc in de afgelopen dagen. De dader is een Franstalige vrouw van ongeveer 40 jaar. Soms komt ze samen met een man die enkele tattoo’s heeft. Gisteren werden de twee gespot in Nieuwpoort-Bad.

Complimentjes
De twee criminelen gaan op een nieuwe manier te werk. De vrouw vraagt aan de kassa of ze een briefje van vijftig of honderd euro kan wisselen en ze laat dat biljet ook zien. De medewerker zoekt het geld bij elkaar en de vrouw begint hem vervolgens af te leiden. De medewerker is zo verward dat het wisselgeld meegegeven wordt, ondanks dat het briefje van vijftig of honderd alweer in de portemonnee verdwenen is. Dat afleiden gebeurt door middel van mooipraterij. Wat complimentjes en lieve woorden en degene bij de kassa is om. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen is dit een manier van criminaliteit die enorm in opmars is.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay