Slecht nieuws voor alle fans van de sympathieke RTL-Ontbijtnieuwslezer Jan de Hoop

Jan de Hoop Ontbijtnieuws

Aan al het goeds komt een eind

We kennen hem allemaal als dé nieuwslezer van RTL: Jan de Hoop. Al bijna 30 jaar lang presenteert Jan de Hoop in alle vroegte het Ontbijtnieuws op RTL4. Toch is het de vraag of we deze goedlachse presentator nog lang gaan zien op de Nederlandse buis. Jan komt namelijk zelf met een verdrietige mededeling. 

De presentator viert volgend jaar zijn dertigjarig jubileum als nieuwslezer.

30-jarig jubileum

Om deze reden lijkt het de presentator een goed moment om de handdoek in de ring te gooien en te stoppen met zijn werkzaamheden als nieuwslezer van het Ontbijtnieuws. Dit maakte Jan afgelopen zaterdag zelf bekend in het tv-programma Van Gelder Vip Vervoer op Omroep Gelderland. “Ik ben dan 65 jaar en presenteer precies dertig jaar het Ontbijtnieuws. Zoals ik me nu voel een mooi moment om te stoppen’’, aldus Jan de Hoop tegen presentator Jochem van Gelder. “Maar misschien als RTL het ziet zitten, blijf ik nog wel even doorgaan. Het lijkt me in ieder geval leuk om daarna nog wat kleinere klussen erbij te doen.”

Tv-carrière

Jan de Hoop is al flink wat jaren te zien op de Nederlandse televisie. Bij Veronica Nieuwsradio kreeg Jan in 1987 zijn eerste nieuwspresentatieklus. Niet lang daarna begon bij op RTL-Veronique, dat later RTL 4 werd, met het presenteren van het Ontbijtnieuws. Naast zijn televisiecarrière als nieuwslezer heeft Jan de Hoop ook nog zijn eigen radioprogramma elke zaterdagochtend bij Omroep Gelderland. Wij hopen dat we deze sympathieke nieuwslezer in ieder geval nog lang op de Nederlandse buis blijven zien!

Lees ook: Zo ziet de 21-jarige zoon van Linda de Mol eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Omroep Gelderland | Beeld: Videostill, Jan de Hoop