De nieuwste datingtrend op social media: geen ‘ghosting’ maar ‘orbiting’


Datingtrend: is ‘orbiting’ het nieuwe ‘ghosten’?

Denk je dat je alles gezien hebt in de wereld van online dating, duikt er weer een nieuwe trend op. Misschien ken je inmiddels de term ‘ghosting’, waarbij een iemand zomaar, zonder uitleg, van de aardbodem lijkt te verdwijnen. 

Aan deze datingtrend kun je maar beter niet meedoen.

Ghosting

Ghosting is eigenlijk een manier van dumpen en het is echt iets van deze tijd. Bij deze manier wordt de confrontatie vermeden, want de dumper laat gewoon niets meer van zich horen. Was je eerst nog volop aan het appen en snapchatten, is er nu een complete radiostilte omtrent deze persoon.

Orbiting

Orbiting lijkt heel erg op ghosting, maar met een wezenlijk verschil: als iemand jou aan het ‘orbiten’ is dan zit diegene nog wel steeds op jouw social media. Je ziet op Snapchat en Instagram dat-ie jouw verhalen bekijkt en je foto’s leuk vindt, maar appen of bellen ho maar. Je zit dus nog wel op diegene zijn radar, maar een relatie zit er nu niet in.

Nieuw

Hoewel ghosten een nieuwe term is, wordt dit natuurlijk al decennialang gedaan. Je lover die opeens geen brieven meer schreef of niet meer belt voor een nieuwe afspraak: ook dat was ghosten, maar de term bestond nog niet. Orbiting is echt iets wat alleen nu kan, omdat degene die jouw orbit nog wel jouw social media in de gaten houdt. Waarom? Tja, misschien vindt hij of zij jou toch nog wel leuk of is het puur uit nieuwsgierigheid. Je kunt diegene natuurlijk altijd zelf blokkeren van je social media, als je dit vervelend gedrag vindt.

Lees ook: Ken je de boeren uit het vorige seizoen van ‘Boer Zoekt Vrouw’ nog? Zo gaat het nu met ze

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Pexels