Nikkie de Jager beklimt de Alpe d’Huez voor overleden broertje Mikai

Hiermee zamelt ze geld in voor kankeronderzoek

Make-up artist Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials) gaat in juni de Alpe d’Huez beklimmen. Dat doet ze niet zomaar: ze wil hiermee haar boertje Mikai eren en geld inzamelen voor kankeronderzoek. ”Mijn broertje kan ik niet meer redden, maar door dit initiatief te steunen kan ik het onderzoek naar kanker hopelijk verder uitbreiden en is ook zijn vorm van kanker in de toekomst te behandelen.”

”We trainen zo’n vier à vijf keer per week en we gaan die finish hoe dan ook halen”, vertelt Nikkie vastberaden.

Alpe d’Huzes

De Alpe d’Huzes is een sportevenement dat in het leven is geroepen door KWF kankerbestrijding. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement beklimmen ruim 5000 mensen en teams de Alpe d’Huez, een berg in de Franse alpen. Met ‘de klim van je leven’ wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van kwaliteit van leven van kankerpatiënten. De berg kan fietsend, hardlopend of wandelend beklommen worden, onder het motto: ‘opgeven is geen optie’. Ook Nikkie de Jager loopt dit jaar mee, om haar vorig jaar overleden broertje Mikai te eren. ”Mijn broertje had een speciale vorm van kanker, waar weinig over bekend is”, vertelt de 25-jarige aan Glamour. ”Wij hadden ‘geluk’ dat we in Nederland wonen, wat hier is een team dat gespecialiseerd is in dit type kanker. Hierdoor kregen we hele goede ondersteuning.”

Inzamelingsactie

Ter ere van Mikai vond Nikkies stiefvader het wel een goed idee om deel te nemen aan het sportevenement. 100 procent van het geld dat ingezameld wordt met de Alpe d’Huzes, gaat naar kankeronderzoek. ”Ik werkte vroeger in de Albert Heijn en zij doneerden ook geld aan de Alpe d’Huzes. Ik had er al eens van gehoord, alleen dacht ik dat het een inzamelingsactie was voor weeskinderen”, biecht Nikkie op. ”Mijn stiefvader vertelde me toen dat het ging om kankeronderzoek”. De visagiste hoefde niet lang na te denken over de vraag of ze mee zou doen en gaat de uitdaging graag aan. ”Natuurlijk vind je het erg als je hoort dat iemand is overleden is aan kanker. Maar je begrijpt pas echt wat het voor vreselijke ziekte is als je het dichtbij raakt. Ik verloor in korte tijd mijn broertje én een vriend van de familie aan deze ziekte. Dat hakt erin.”

Mikai Power

Samen met haar stiefvader, vriend, broertje en vriendin Linda Hakeboom zal Nikkie de Alpe d’ Huez beklimmen, onder de naam ‘Mikai Power’. ”We trainen zo’n vier à vijf keer per week en we gaan die finish hoe dan ook halen”, vertelt Nikkie vastberaden. ”Ik voelde me zo machteloos tijdens zijn ziekte. Dan was er weer iets ontdekt en dan moesten we twee maanden wachten voor een behandeling. ‘Twee maanden?!’, dacht ik dan. Twee uur zul je bedoelen! Ik kan Mikai niet meer redden, maar als een meer onderzoek komt naar kanker, is zijn vorm in de toekomst hopelijk ook beter te behandelen.”

Wil je team ‘Mikai Power steunen?’ Hier kun je doneren.

Lees ook: Nicolette Kluijver: ”Bij elke hoest ben ik bang voor terugkeer longkanker”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Glamour | Beeld: Videostill NikkieTutorials