Nikkie de Jager over coming-out: ‘Mensen kijken naar me’

De beauty-vlogster vindt het spannend om de straat op te gaan

Nikkie de Jager vindt het spannend om zich na haar coming-out in het openbaar te begeven. Dat laat de YouTube-ster weten via Instagram. De video waarin Nikkie opbiechtte dat ze transgender is, werd in vier dagen tijd bijna 29,5 miljoen keer bekeken. De ontboezeming van de make-upartiest maakte een hoop los. “Mensen op straat kijken naar me”, vertelt Nikkie.

In het openbaar

In een video op Instagram laat Nikkie weten hoe het met haar gaat na haar coming-out. “Veel mensen vragen me hoe het is om voor het eerst weer in het openbaar te verschijnen, sinds het verschijnen van de video. Ik ben lang, dus mensen kijken sowieso naar me. Daarbij komt dat ik in Nederland best bekend ben en na de video zelfs nog iets meer. Mensen kijken naar me”, vertelt de make-upartiest.

Bemoedigende knipoog

“In eerste instantie denk ik dan dat mensen kijken vanwege de video, ze weten het”, begint Nikkie. “Maar waarschijnlijk kijken ze vooral omdat ze mijn gezicht zien en me herkennen.” Hoewel ze er heel nerveus van wordt, doen de lieve reacties van mensen haar erg goed. “Vanmiddag was ik bij de kapper, waar een paar vrouwen me een bemoedigende knipoog gaven. Zo van: ‘goed bezig meid, maak je geen zorgen’. Dus het ging eigenlijk best goed.”

Uitgaan

Nikkie vertelt in de video dat ze vandaag opnieuw de deur uit gaat, om een bezoekje te brengen aan de nagelstudio. “Ik ga terug naar de stad, waar de mensen zijn. Dat maakt me nog steeds een beetje nerveus. Wat ik het meest spannend vind is om uit te gaan, met veel mannen om me heen. Dat wordt interessant, maar voorlopig ga ik nog niet op stap”, aldus de YouTube-ster. Toch bedenkt ze zich meteen na het uitspreken van deze woorden. “Nee, dat neem ik terug. Als ik op stap wil en mijn leven wil leven, moet ik dat doen. Het kan me niets schelen.”

Lees ook: Personal trainer Adele onthult hoe de zangeres 35 kilo afviel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill