Nikkie de Jager openhartig over suïcidale gedachtes

Nikkie heeft bepaald geen makkelijke jeugd gehad

Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, laat in haar nieuwste video een andere kant van zichzelf zien. Ze vertelt onder andere over het verlies van haar halfbroertje Mikai en doet een boekje open over haar traumatische jeugd.

De dood hield Nikkie als tiener vaak bezig.

Moeilijke jeugd

Nikkie besloot dat ze meer van zichzelf wilde laten zien in haar video’s, zodat haar volgers haar beter leren kennen. Ze valt meteen met de deur in huis en snijdt een beladen onderwerp aan. Ze begint te vertellen over haar moeilijke jeugd, waarin de dood een belangrijke rol speelde. In de makeup-tutorial – waarin dit thema centraal staat – vertelt ze wat haar heeft gemaakt tot wie ze nu is. Vooral de vele pesterijen, waarmee ze als kind te maken kreeg, hebben hun sporen nagelaten.

Onzeker

Het waren vooral tienerjongens die Nikkie het leven zuur maakten. De beautyvlogster legt uit dat ze op een gegeven moment zó onzeker was, dat ze niet eens iets in het openbaar durfde te doen, omdat ze bang was dat iemand tegen haar zou gaan schreeuwen. “Ik had niet het gevoel dat ik mezelf kon zijn”, aldus Nikkie. “Dat is ook de tijd dat ik voor het eerst dacht aan zelfmoord.”

Angst

Toch weerhield de angst voor wat zich ná de dood afspeelt Nikkie ervan om een einde aan haar leven te maken. “Alleen al de gedachte dat er in het hiernamaals niets meer is… Ik begrijp niet hoe dat werkt.” Haar moeder besloot op dat moment in te grijpen en stuurde haar naar een speciaal kamp om aan haar zelfvertrouwen te werken. “Het hielp me leren omgaan met pestkoppen later in mijn leven”, aldus de blondine.

Mikai

Het verlies van haar halfbroertje Mikai heeft ervoor gezorgd dat Nikkie inmiddels anders naar de dood is gaan kijken. Zo ziet ze in dat de dood soms ook voor rust kan zorgen. “Mijn broertje Mikai had zo veel pijn op het einde, dat de dood bijna welkom was”, vertelt ze. Volgens de 25-jarige brengt Mikai haar nog regelmatig een bezoekje. “Het feit dat hij zo nu en dan iets van zich laat horen, heeft mij aan het denken gezet. Misschien is er wel meer na ons leven.”

Lees ook: Gemengde reacties op eerste aflevering ‘Cash or Trash’ met Martien Meiland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill