Nikkie de Jager koos zelf voor vertrek ‘Wie is de Mol’

Nikkie saboteerde zichzelf opzettelijk, zo laat ze weten.

Heel Wie is de Mol-kijkend Nederland zag zaterdagavond hoe Nikkie de Jager het programma moest verlaten. Na het invullen van de test verscheen bij haar een rood scherm, wat het einde van haar WIDM-avontuur betekende. Toch kwam dit rode scherm voor de visagiste niet als een grote verrassing. Via Instagram biecht ze namelijk op expres een paar vragen fout te hebben beantwoord.

Nikkie had een goede reden om het programma te verlaten.

Wie is de Mol

In het voorjaar van 2018 stortte Nikkie zich vol enthousiasme in het WIDM-avontuur. Wat we als kijker niet meekregen, is dat haar jongere broertje destijds thuis vocht voor zijn leven. ”Elke avond stuurde mijn moeder me netjes verslagen met hoe het met ‘m ging. Ik voelde me sterk, helder en dat mensen mij dan ook nog eens verdachten, was helemaal lekker meegenomen”, zo schrijft de beauty-goeroe na haar executie op Instagram. ”Tot 2 avonden voor mijn vertrek. Mijn moeder hield opvallend haar mond als ik vroeg hoe het thuis ging. In het spel leken dingen voor me met het uur duidelijker te worden, maar vanbinnen wist ik; thuis klopt er iets niet.”

Exit

Hoewel Nikkie zegt niet 100 procent zeker te weten wie haar tijdens het spel zat te belazeren, wist ze wel dat ze op de goede weg zat. ”Toch besloot ik op gevoel te gaan en onbewust even een paar vragen meer in te vullen op kandidaten waarvan ik eigenlijk wel wist; zij kunnen het bijna zéker niet zijn.” Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de Youtube-ster die avond een rood, in plaats van een groen scherm te zien kreeg. ”Een rood scherm. De kleur van Mikai, de kleur van mijn kleine broertje. Het was goed zo.”

Mikai

Nikkie is in haar video’s altijd openhartig geweest over Mikai, die aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Zo ook afgelopen mei, toen het ventje de strijd tegen deze rotziekte verloor, vlak na de opnames van WIDM.

Lees ook: HHB-gebarentolk Wiek vertelt: ”Ik had af en toe meer stress dan Cas”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill, Instagram Nikkie de Jager