Nog 2 vermeende slachtoffers Marco Borsato trekken aan de bel

Het ziet er niet goed uit voor Marco

De geruchten rondom Marco Borsato kwamen gisteren tot een hoogtepunt toen bekend werd dat een 22-jarige dame aangifte tegen de zanger had gedaan. De vrouw in kwestie stelt dat zij van 2014 tot 2019 door Marco seksueel is misbruikt. Gisteravond werd duidelijk dat nóg twee vermeende slachtoffers zich hebben gemeld.

Aangifte

Gisteren werd duidelijk dat een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato, omdat de zanger haar vanaf haar 15e zou hebben misbruikt. Volgens De Telegraaf was Borsato bevriend met de ouders van het meisje. Toen haar vader overleed, zou hij een soort ‘pleegvader’ voor het kind geworden zijn.

Reactie

Niet veel later reageerde de Rood-zanger op de beschuldiging. “Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan”, bracht de zanger via zijn advocaten naar buiten. “De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.”

Nog twee meldingen

Misdaadverslaggever John den Heuvel riep gisteren andere slachtoffers op om zich ook te melden en het lijkt erop dat er na zijn oproep twee nieuwe meldingen omtrent misbruik van Marco zijn binnengekomen. Dat maakte Mick van de Wely, met wie Van den Heuvel het verhaal publiceerde, gisteravond bekend bij praatprogramma Beau. Het zou om ‘twee partijen die spreken namens de vermeende slachtoffers’ gaan. “We zullen met hen gaan praten. Ik ben benieuwd naar hun verhaal”, zei Van Wely. Meer details werden er nog niet losgelaten.

Lees ook: Ouders van The Voice Kids-kandidaten herkennen verhaal Marco Borsato niet

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress