Dit moet je zien: deze week is het Noorderlicht in Nederland te zien!

Ga jij deze week de prachtige lucht bewonderen?

Het prachtige Noorderlicht kennen we natuurlijk allemaal vanuit de landschappen in het afgelegen noorden op onze wereld. Deze week hoef je om dit mooie licht te bewonderen niet helemaal naar Noord-Europa af te reizen, maar kun je gewoon in eigen land blijven. Deze week is namelijk ook in Nederland het Noorderlicht te zien. 

En dit heeft al heel wat bijzondere foto’s opgeleverd.

Noord-Nederland

Hoewel het moeilijk is om het Noorderlicht met het blote oog waar te nemen, is het wél mogelijk om dit natuurverschijnsel met een fotocamera vast te leggen. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van een langere sluitertijd tijdens het nemen van een foto. Helaas is het licht niet overal in Nederland vast te leggen, maar kun je het verschijnsel met name in het noorden van Nederland treffen. Via Twitter zijn er de afgelopen dagen al behoorlijk wat foto’s gedeeld. Hieronder een kleine selectie van een aantal prachtige foto’s.

Vanavond

Een paar dagen per jaar is in Nederland het Noorderlicht zichtbaar. Dit natuurverschijnsel ontstaat door zonnewind, uitbarstingen van plasmawolken op de zon. Sterk geladen deeltjes komen hierbij in het heelal terecht. Zo’n 100 kilometer boven het aardoppervlak wordt deze energie omgezet in licht. Mocht je nog een paar mooie foto’s willen schieten dan is vanavond je kans. Willem Huizinga, meteoroloog van Buienradar stelt dat, vanwege het heldere weer, het Noorderlicht weer zichtbaar is in het noorden van Nederland.

Lees ook: Zet een kopje rijst in je kledingkast en kijk wat er gebeurt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pxhere