November weet niet wat-ie wil: van 15 graden naar sneeuw in het weekend

provincie sneeuw

Zomerse temperaturen en sneeuw

Ook al is de winter in aantocht en is het rond deze tijd van het jaar normaal gesproken gewoon koud, dit jaar weten de weergoden niet echt een keuze te maken tussen herfst- en winterweer. Zoals de voorspellingen nu zijn wordt het donderdag namelijk 15 graden en gaat het zondag sneeuwen. Wat?!

Het is bijzonder warm voor deze tijd van het jaar.

Warm
Het is de laatste tien dagen van november zó warm, dat er bijna records gebroken gaan worden. Momenteel staat het record op 16,3 graden op 23 november. Laat dat nu precies donderdag zijn! De kans is dus groot dat het record verbroken wordt. Het warme weer blijft echter niet hangen in ons wisselvallige landje; na donderdag dalen de temperaturen snel en wordt het frisjes. Zaterdag en zondag wordt het maximaal 6 tot 9 graden en ’s nachts kan het gaan vriezen.

Natte sneeuw
En de kou, dat is niet het enige dat zondag deze kant op komt; ook verschillende buien dienen zich aan. Hierdoor kan het gaan hagelen en kan er zelfs natte sneeuw vallen. Dat het weer momenteel zo wisselvallig is, komt door het feit dat het weer in heel Europa momenteel nog erg veranderlijk is. Zo is het nog steeds lekker warm in Portugal en Spanje, terwijl het in Scandinavië hartstikke koud is. Nog even doorbijten dus tot het échte winterse weer er is!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Wikimedia Commons, Truuske