NPO brengt eerbetoon aan overleden Aart Staartjes

Aart Staartjes

NPO paste gisteravond de programmering aan

NPO bracht gisteravond een eerbetoon aan Aart Staartjes, die zondagmiddag op 81-jarige leeftijd overleed. De programmering op NPO 1 is aangepast. In plaats van de oorspronkelijk geplande programma’s waren twee herhalingen te zien waarin de kindervriend centraal staat.

‘Het laatste bedrijf’

Om 18.10 uur werd een aflevering van Sterren op het doek herhaald, die vorig jaar september werd uitgezonden. In de uitzending vertelde de Sesamstraat-acteur onder andere dat hij het gevoel had “in het laatste bedrijf” van zijn leven te zitten. “Als je 81 bent, zoals ik, dan is de kans dat je 91 wordt bijzonder klein. Maar ik ben niet bang voor de dood, al weet ik niet wat ik moet verwachten. Het is niet erg als het afgelopen is.” Later op de avond werd de uitzending van Adieu God uit 2017 herhaald. In deze uitzending sprak Aart met Tijs van de Brink over zijn relatie met religie.

Meneer Aart

Aart Staartjes werd bij het grote publiek bekend als Meneer Aart in het kinderprogramma Sesamstraat. Vanaf 1984 speelde hij in dit programma de ietwat norse bewoner van de straat. Later veranderde de rol van Aart langzaamaan een beetje in die van de vriendelijke opa van Sesamstraat. Staartjes heeft zich altijd ingezet voor het behoud van het kinderprogramma en noemde het stoppen van de serie in 2019 “schandalig”.

Ongeluk met brommobiel

Aart Staartjes overleed gisteren op 81-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. Deze liep hij op nadat hij betrokken raakte bij een ongeval met zijn brommobiel. Afgelopen vrijdagmiddag reed de kindervriend in de Harlingerstraat in Leeuwarden, toen hij met zijn brommobiel op een andere auto klapte. De acteur vloog bij de botsing uit zijn wagen, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij twee dagen later overleden.

Lees ook: Georgina Verbaan stelt vriendin Maartje voor aan dochter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency, fotograaf: Gentle Look