Oei: dit gebeurt er met je lichaam wanneer je het poepen uitstelt

Voortaan maar meteen een wc zoeken

Het is iets wat iedereen doet en tegelijkertijd is het ook iets wat veel mensen liever niet bespreken: poepen. Bovendien is het doen van nummer twee iets wat veel mensen liever niet op de wc op het werk doen, of op het toilet bij iemand anders thuis. Dan nog niet te spreken over het onheil van het doen van de grote boodschap op vakantie. Ergens anders een ‘eitje leggen’ kan je soms een ongemakkelijk gevoel geven, daarom kiezen veel mensen ervoor om de grote behoefte uit te stellen.

Niet alleen is het erg onprettig om het bezoek aan ‘het kantoor’ uit te stellen, het is ook nog eens ongezond! Dit kan er met je lichaam gebeuren als je het poepen uitstelt!

  1. Kramp: geeft hij al kopjes? Dan is het toch echt een teken dat je linea recta naar de wc moet gaan. Hou je het toch op? Dan moeten je kringspieren erg hard werken en voel je bovendien een druk op je buikspieren. Wat dit kan veroorzaken? Kramp! Je krijgt een opgeblazen gevoel, waar je helaas niet snel vanaf komt.
  2. Verstopping: stel je het doen van je gevoeg al een paar uur uit? Dan zal je waarschijnlijk het gevoel krijgen dat je de grote boodschap niet meer hoeft te doen. Dat betekent helaas niet dat de poep is verdwenen. Wat dit wel betekent? Verstopping.
  3. Oncomfortabel toiletbezoek: als je het doen van nummertje twee langer uitstelt dan twaalf uur, wordt hetgeen dat je moet lossen steeds harder. Bovendien heb je een bolle buik. Ga je naar twaalf uur eindelijk naar het toilet? Maak je borst dan maar nat, want het bezoekje aan het kantoor voelt alles behalve prettig of verlossend. 
  4. Laxeermiddel: blijf je het poepen uitstellen? Dan kan dit ernstigere gevolgen hebben dan alleen maar moeite hebben met naar de wc gaan. Zo kan het zijn dat het je helemaal niet meer lukt om ‘bruintje de beer uit te laten’ en moet er een laxeermiddel aan te pas komen. In het ergste geval moet zelfs een dokter helpen met het verwijderen van de ontlasting…

Voortaan toch maar meteen naar het toilet om te lossen!

Lees ook:

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash