OEPS! Burgers’ Zoo moet echt even goed oppassen met deze kleine Houdini’s. Haha!

Stokstaartjes

Net op tijd om de ontsnappingspoging te doorzien

De stokstaartjes in Burgers’ Zoo zijn graag geziene beestjes, maar ze zijn erg goed in het verbergen van hun eigen geheimpjes. Blijkbaar vonden de kleine dieren het eigen verblijf wat te krap, waarop zij besloten om hun terrein op eigen houtje een klein beetje te vergroten. De dieren hebben een groot holenstelsel gegraven waarmee ze zelfs onder een stuk woestijn zijn gekomen, dat naast hun verblijf ligt.

De dierentuin is uiteraard op de hoogte van het natuurlijke instinct van het stokstaartje en had ter voorzorg al een constructie van gaaswerk geplaatst om de kleine avonturiers binnen te houden. Toch hebben de slimme bruine rakkers een gaatje gevonden, waardoor zij verder zijn gaan graven. De constructie is in 1993 geplaatst, dus waarschijnlijk heeft ouderdom van het gaas ook een rol gespeeld. Het graafwerk heeft ervoor gezorgd dat het verblijf nu uit een onbekend aantal tunnels en holen bestaat.

Er is een hek geplaatst om de stokstaartjes tijdelijk binnen hun verblijf te houden. Momenteel is het hoogseizoen in volle gang, dus in het najaar zal de constructie worden hersteld.

Alle kamers in zo’n stelsel hebben een functie, net zoals wij een woonkamer, badkamer en keuken hebben. De stokstaartjes hebben dus een soort villa gegraven. Jeanne, Video Ranger van Burgers’ Zoo, onthult alle bijzondere eigenschappen van de schattige dieren:


Page 1/1