Oeps! Man probeert spin te vermoorden, maar brandt in plaats daarvan zijn huis af

De man verbrandde niet alleen de spinnen

Sommige mensen zijn als de dood voor spinnen. Zelfs zo bang dat ze ze het liefst van een afstandje de vergetelheid in helpen. Een man uit Tucson in de Amerikaanse staat Arizona zag onder zijn woonwagen allemaal spinnen en spinnenwebben zitten en wilde hier graag vanaf. De manier waarop was misschien niet het slimste idee…

Hij is niet alleen van de spinnen af, ook zijn huis moest het ontgelden.

Gasfles
Hij greep een gasfles en creëerde hiermee een steekvlam die alle spinnen en spinnenwebben zou moeten roosteren. Dat is zeker gebeurd, maar hij brandde daarbij ook zijn hele huis af. Een oude bewoonster uit het woonwagenkamp vaan de man woonde moest gered worden uit haar woonwagen omdat het vuur dreigde over te slaan. Er moesten in totaal 23 brandweermannen aan te pas komen om het vuur te doven.

Spinnen doden onverstandig
Wist je trouwens dat spinnen doden helemaal niet verstandig is? Je kan spinnen het beste gewoon laten zitten, omdat het doden van deze dieren averechts werkt. “Als je een spin gaat doden, is er meer voedsel voor andere spinnen en zullen ze meer eitjes gaan produceren, waardoor er dus meer spinnen zullen bij komen”, vertelt Koen van Keer, spinnenspecialist van Natuurpunt aan VTM Nieuws. Laat ze voortaan liever zitten.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash