Oeps: dit lichaamsdeel wordt vaak vergeten tijdens het douchen

douchen

Dit lichaamsdeel wordt vaak overgeslagen bij het douchen

Wij douchen het liefst elke dag. Het geeft een lekker fris gevoel en je wordt er lekker ontspannen van. Wij zepen ons ook altijd uitgebreid in tijdens onze wasbeurt, geen plekje wordt vergeten. Althans, dat zou je denken. Want hoe schoon en hygiënisch we met z’n allen ook zijn, er is een lichaamsdeel dat massaal vergeten wordt tijdens het douchen.

Want wees nu eerlijk, wanneer heb jij voor het laatst je navel bewust schoongemaakt?

Schimmels en bacteriën

Wij kunnen het ons eigenlijk niet herinneren wanneer we voor het laatst onze navel even grondig hebben geschrobd onder de douche en jij waarschijnlijk ook niet! Maar je navel is smeriger dan je denkt, want het vuil blijft er makkelijk in zitten en het is door de hoge vochtigheidsgraad een broedplek voor schimmels en bacteriën. Maak je je navel niet goed schoon dan kan er zich een nare geur ontwikkelen en je maakt kans op infecties die gepaard gaan met een rode en jeukende huid. Ook kunnen er zogenaamde ‘omphaloliths’ groeien in je navel, dit ziet er vaak uit als een zwart bolletje die je hele navel kan vullen. Bah!

Goed schoonhouden

Goed schoonhouden dus. En daar hoef je helemaal geen gekke dingen voor te doen, gewoon douchen en wassen zou de truc al moeten doen. Heb je echter een inwendige navel (een kuiltje dus) dan kan je het beste soms even met een wattenstaafje met zeep en water, of een beetje pure alcohol gebruiken. Zorg er ook altijd voor dat je je navel goed afdroogt na het douchen, zodat schimmels en bacteriën geen kans maken.

Lees ook: Hoe vaak douchen is goed voor je? Dit is het verrassende antwoord

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: WomensHealth | Beeld Pixabay