Alle carnavallers opgelet: biermerk Bavaria pleit voor officiële vrije dag met carnaval

Voor alle zuiderlingen die dol zijn op hét feest van het jaar

Voor alle mensen in het zuiden van het land is er nu goed nieuws: er is een petitie gestart om van carnaval een officiële vrije dag te maken. Tot nu toe moeten vrijwel alle mensen jaarlijks een dag of meerdere dagen verlof nemen om van het grote feest te kunnen genieten. Daar moet volgens het biermerk Bavaria vanaf nu verandering in komen. 

Op de website carnalvalvrij.nl is een petitie gestart om van deze feestdag een vrije dag te maken.

Reclame
Het bekende biermerk bracht onlangs een nieuwe reclame uit waarin een trouwe ‘carnavaller’ pleit: “En nou is het genoeg! Het kan toch niet zo zijn dat wij, hardwerkende Brabanders en Limburgers, elk jaar weer onze zuurverdiende vakantiedagen moeten inleveren om het feest der feesten te kunnen vieren?” Er zijn weinig mensen die het niet met deze man eens zijn. Zodra de petitie 40.000 handtekeningen oplevert gaat de initiatiefnemer met het voorstel naar de Tweede Kamer.

Handtekeningen
Op social media doet het bericht het in ieder geval al erg goed; op Facebook is het bericht al meer dan 5,9 duizend keer geliked en is het ruim 4000 keer gedeeld. Tot nu toe loopt alles voorspoedig, want binnen één dag waren er maar liefst al 10.000 handtekeningen opgehaald. Ook de Brabantse zanger Guus Meeuwis zet zich hier met hart en ziel voor in.

Feestweek
Op zondag 11 februari zal dit jaar officieel het knalfeest van het jaar voor de zuiderlingen van start gaan. Oorspronkelijk duurt het feest 3 dagen, van zondag tot dinsdag omdat het is afgeleid van een katholiek feest. Nu plakken veel mensen ook de vrijdag voorafgaand aan de zondag eraan vast. Of de petitie ook echt wordt doorgevoerd tot een officiële vrijdag is nog even afwachten.

Lees ook: Déze Boer zoekt Vrouw-boeren zijn weer op zoek naar een nieuwe liefde

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay