Oh jee: déze namen bestaan over een paar jaar waarschijnlijk niet meer!

namen

Deze namen worden steeds minder populair

Namen zijn altijd aan trends onderhevig, elk jaar weer is er een andere populaire naam. Het ene jaar noemt iedereen hun dochtertje Anne, het jaar daarop is Sofie ineens dé hippe kindernaam. De populariteit van sommige namen blijven, maar anderen zullen op een gegeven moment gewoon verdwijnen. 

Een recent onderzoek vergeleek de meest populaire namen in 1960 met de meest populaire namen in 2015.

Verdwijnen
Hierbij kwam naar voren dat een aantal namen wel héél drastisch in populariteit zijn afgenomen. Deze jongensnamen zullen dan ook over een aantal jaar waarschijnlijk niet meer bestaan:

  1. Petrus
  2. Ronald
  3. Piet
  4. Hendrik-Jan
  5. Wilhelmus
  6. Gerardus
  7. Rudolf
  8. Peter
  9. Robert
  10. Johan

Eén lettergreep
Sinds de jaren tachtig en negentig zijn namen een stuk korter geworden, tegenwoordig hebben veel jongensnamen maar één lettergreep. Die van meisjes hebben er vaak één of twee. Ongeveer één op de tien kinderen die in de afgelopen zes jaar is geboren, heeft een zeldzame naam. Sinds 2010 werden 1.049.263 kinderen bij de SVB ingeschreven, waarvan 97.968 kinderen een naam hebben die slechts één keer voorkwam. Zo was een van de meest bijzondere namen van het afgelopen jaar toch wel Imadeyunuagbon. Doe dan Hendrik-Jan maar, dat kunnen we tenminste nog uitspreken!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: NU, Cosmopolitan | Beeld ter illustratie