Oh nee: Michael ‘Mike’ van der Plas heeft zich weer in de nesten gewerkt…


En dit is niet de eerste keer

In juni brachten Mike en Bianca hun debuutsingle ‘Met Mike En Bianca’ uit om zo hun nieuwe bar in Torremolinos te promoten. Wat bedoeld was als een leuke manier om hun nieuwe bar op de kaart te zetten, eindigde in een drama. Showtek beschuldigde Mike en Bianca van plagiaat en kreeg gelijk. Hoewel een ezel zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen stoot, gaat dat voor het muzikale duo niet op. Mike en Bianca zijn hardleers…

Het tweetal pleegt opnieuw plagiaat.

Aprés-ski met Mike & Bianca
Michael van der Plas en Bianca Voom brachten twee dagen geleden hun tweede single ‘Aprés-ski met Mike & Bianca uit’ en opnieuw lijkt er sprake te zijn van plagiaat. Wij vonden dat het nummer bijna dezelfde melodie had als het ultieme zomernummer ‘Despacito’ van Luis Fonsi, maar het nummer heeft overduidelijk ook wat weg van het nummer ‘The Launch’ dat DJ Jean uitbracht en daar is de dj niet zo blij mee.

Stappen ondernemen
Een goedlachse Mike en Bianca zingen in hun nieuwe nummertje over Michaels feestcafé in het Oostenrijkse Kirchberg. Jan Engelaar, ook wel bekend als DJ Jean, is echter niet te spreken over het lied dat het tweetal heeft uitgebracht, dit laat hij aan Shownieuws weten. De dj noemt het plagiaat ten top en gaat stappen ondernemen en wil dat het fragment wordt verwijderd.

“Uit het niets valt het [een melodie van The Launch red.] in het nummer”, vertelt DJ Jean verontwaardigd aan Shownieuws wanneer hij het lied luistert. “En niet eens een remix. Dat is natuurlijk plagiaat ten top.” De dj laat weten dat er nooit toestemming is gevraagd om zijn nummer te gebruiken en wil stappen ondernemen. “De manier waarop dit gaat, dat je geen toestemming vraagt, daar moet ik wel achteraan natuurlijk. Ik ga wel even kijken wat ik hieraan kan doen.”

Reactie
Bianca reageerde op Facebook op de beschuldigingen van de dj. “DJ Jean is niet blij. Hopen dat we tot een oplossing kunnen komen.” Wij zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen. Luister de nummers hieronder. Vind jij de liedjes op elkaar lijken?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shownieuws, AD | Beeld: archief