Oh no: moeder ‘bang’ voor schoonzoon in Help, Mijn Man is Klusser!

Help mijn man is klusser!

‘Hij is gewoon een botte hork’

In de laatste aflevering van Help, Mijn Man is Klusser! boterde het niet bepaald tussen moeder Marlies en schoonzoon Dennis. Als dochter Fede de hulp van John inschakelt, lopen de spanningen namelijk hoog op tussen moeder Marlies en Dennis. Ze geeft zelfs aan bang te zijn voor haar schoonzoon.

Spanningen

Vijf jaar geleden kochten Dennis en Fede het huis van Fede haar ouders over. Dit huis heeft natuurlijk veel emotionele waarden voor Fede aangezien ze hierin is opgegroeid. Helaas wil het klussen allemaal nog niet echt lukken, wat ervoor gezorgd heeft dat het koppel samen met twee jonge kindjes al jarenlang in een bouwval wonen. Ook botert het niet helemaal tussen Dennis en zijn schoonmoeder Marlies die – letterlijk – om de hoek woont en veel over de vloer is.

Bang

John heeft al snel door dat er spanningen zijn en ziet direct waar die vandaan komen. “Ik denk niet dat heel veel mensen zeggen: ‘Oh lekker man, lekker naast mijn schoonouders wonen, heerlijk”, zegt hij tegen Fede. Moeder Marlies mengt zich al snel in het gesprek en geeft aan bang te zijn voor Dennis. “Hij kan heel grof overkomen. Ik denk dat ik de oorzaak ben van de nodige spanning. (…) Wij zijn emotionele mensen. Daar heeft Dennis niks mee”, aldus Marlies.

Als Dennis zich in het gesprek voegt, doet hij ineens poeslief tegen zijn schoonmoeder, wat er duidelijk voor zorgt dat zowel Fede als Marlies zich niet helemaal op hun gemak voelen. Ook de zus van Fede vertelt over Dennis zijn karakter. “Hij is gewoon een botte hork”, vertelt ze. “Ik weet wel dat hij af en toe een schop onder z’n hol nodig heeft.”

Grenzen

John vangt hier en daar zelf ook wat op over het ‘botte’ karakter van Dennis. Hij is echter niet anders gewend in het programma en ziet geen kwaad in Dennis. Toch geeft hij Fede wel advies mee. “Jullie dansen om hem heen alsof hij een of andere boeman is”, legt John uit. Hij vindt dat het probleem niet alleen bij Dennis ligt, maar dat Fede ook beter haar grenzen moet aangeven. Zoals elke aflevering is het uiteindelijk eind goed, al goed en kunnen Fede en Dennis eindelijk genieten van een afgemaakt huis.

Lees ook: Huh? Man geeft zichzelf op voor Help Mijn Man Is Klusser

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / BrunoPress