Oh oh… Heb je de weersverwachting voor donderdag al gezien? Het gaat los!

storm

Dit wordt alweer de tweede herfststorm dit jaar!

Doe voorzichtig als je donderdag naar buiten moet. Het kan door het hele land gaat spoken door een flinke najaarsstorm. Het KNMI verwacht windsnelheden tot windkracht 9 en vooral in de ochtend een grote hoeveelheid regen.

Dit is de tweede herfststorm van het jaar.

Gevaarlijk weer
Vooral op de Waddeneilanden en in het noorden en westen van Nederland kan het gaan spoken donderdag. Alleen Limburg zal een rustige dag hebben, op wat buien na. Voor de rest van Nederland is code geel afgegeven wat betekent dat het gevaarlijk weer is en mensen alert moeten zijn als ze naar buiten gaan. De ochtendspits zal er naar verwachting niet zo veel last van hebben door de lerarenstaking, verwacht de VID: “Forenzen met schoolgaande kinderen zullen veel later de weg opgaan.”

Modellen
Toch is het nog niet helemaal zeker hoe hard het gaat stormen donderdag. “Wij gaan nu uit van de wat voorzichtige modellen, maar het kan dus ook heftiger uitpakken”, vertelt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar aan RTL Nieuws. De storm is op dit moment nog niet te zien op de radar, maar door modellen kunnen ze het nu wel wat beter voorspellen: “Jaren geleden zouden we hierdoor zomaar verrast worden, maar nu komt hij er wel uit in de modellen.”

Wij zijn benieuwd, wij doen in ieder geval onze regenjassen aan!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: archief