Oh-oh, dit overkwam een kersverse moeder: “Ik heb intens spijt van de naam”.

baby naam

“Ik wist het gelijk; deze naam past niet bij haar.”

Het geluk kan voor kersverse ouders niet op zodra het pasgeboren kindje in de armen wordt gelegd. In de maanden voor de bevalling wordt dan ook al vaak diep nagedacht over een passende naam. Maar wat nou als je een naam hebt bedacht, je je kindje voor het eerst in je armen hebt liggen en je wéét dat dit niet een naam is dat bij jouw kind past? Het overkwam deze anonieme moeder.

Het blijkt vaak lastiger dan gedacht, een passende naam aan je kinderen geven.

‘Onder het mom van kraamtranen’
Op de online weblog Mamaplaats.nl deelde een kersverse moeder anoniem haar verhaal. Samen met haar man zat ze tijdens haar zwangerschap al behoorlijke tijd na te denken over een passende naam. De eerste tien namen werden finaal door haar man de grond in geboord, maar toen de naam ‘Bibi’ voorbij kwamen waren ze hier eigenlijk allebei erg content mee. Maar toen het meisje eenmaal geboren was en de verloskundige de naam op een poster schreef vond ze het direct niet passen. “Het is geen Bibi dacht ik.” En haar man? Die vond de naam juist wél goed passen bij hun pasgeboren dochter. Een beter alternatief was er op dat moment ook niet, dus lieten ze het voor nu hierbij. “Ik plaatste het ook onder het mom van kraamtranen en toen heb ik het weer even geparkeerd”.

Een tweede naam
Na enige tijd was de moeder nog steeds niet blij met de naam. Samen met haar man besloten ze toen om hun dochter een tweede naam te geven: Mae. Na dit besluit zegt ze hierover: “Zo gezegd, zo gedaan. Ik noem mijn dochter nu Mae maar de rest van de wereld heeft het bij Bibi gehouden. Ook omdat mijn man Bibi echt het mooist vindt.”

Wat had jij gedaan in haar geval? Laat het ons weten in de reacties!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Mamaplaats.nl | Beeld: Live Sience