Oh oh: volgens deze theorie is dít de datum waarop de wereld vergaat

De theorie baseert zich op verzen uit de Bijbel

Complottheorieën en theorieën over het einde van de wereld zoals wij die kennen, gaan al geruime tijd over het internet. Zo werd eerder al voorspeld dat de wereld zou vergaan op 21 december 2012, omdat de Mayakalender dan eindigde. Er waren mensen die al bezig waren om zich voor te bereiden op het einde der tijden, de zogeheten ‘doomsday preppers’. Nu kunnen ze weer aan de slag want er is een nieuwe theorie opgedoken die beweert dat de wereld spoedig zal vergaan. Heel spoedig. 

Volgens die nieuwe theorie zouden we hooguit nog een maand te leven hebben.

Wederopstanding Jezus
De theorie werd geschreven door End Times Prophecies, dat is een website die gespecialiseerd is op bijbelstudies over het einde der tijden. De makers van de website geloven dat Jezus Christus zal herrijzen. De geloofsfanatiekelingen kondigden het einde der tijden aan in een uitzending op hun website. Ze zeiden: “In deze uitzending zullen we de tweede komst van Jezus Christus bespreken, hetgeen zal plaatsvinden op hetzelfde ogenblik als de omwisseling van de polen (het omkantelen van de wereld red.) en een catastrofale mondiale aardbeving.”

Bijbelverzen 
De uitspraken zouden gebaseerd zijn op verzen uit de Bijbel. Ze noemden bijvoorbeeld de Openbaringen 6:12, waarin dit geschreven staat:“Er was een gewelddadige aardbeving en de zon werd zwart (…) en de maan draaide helemaal.” Tot op heden is geen enkele voorspelling uitgekomen. Wetenschappers zeggen dat het niet gek is dat mensen geloven in dit soort theorieën. Het zijn veelal hoogopgeleide mensen die zoeken naar een antwoord op hun eigen levensvragen.

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: End Times Prophecies