Olga Commandeur onthult wat ze nu van Nederland in Beweging vindt

De presentatrice is al een tijdje gestopt met het programma

Eerder dit jaar maakte Olga Commandeur (64) bekend dat ze na jaren stopt met Nederland in Beweging. De presentatrice kijkt nu al een tijdje vanaf de bank naar haar opvolger in het programma, Barbara de Loor. Wat Olga van het programma vindt? Dat werd gisteren duidelijk in het programma De Perstribune.

Nieuwe presentatrice

Barbara was gisteren te gast bij het programma De Perstribune en vertelde daar over haar nieuwe presentatieklus. Wat ze niet had verwacht, was dat haar voorganger Olga een speciale boodschap voor haar had ingesproken. “Je doet het hartstikke goed”, zegt Olga in de boodschap. Sterker nog, Olga beweegt tijdens de uitzendingen vrolijk mee! “Ik ga lekker met jou en Duco Bauwens meedoen”, zegt ze.

Olga heeft de eerste week met afleveringen van Barbara op de voet gevolgd. “Hoewel het een bewuste keus was om te stoppen, moest ik toch even slikken, ik werd er een beetje emotioneel van”, zegt Olga in het radioprogramma. “Het voelde vertrouwd. Maar toch stond jij daar nu naast Duco te presenteren. Je staat te stralen! Je blijft heerlijk jezelf met oefeningen die bij jou passen.”

Moeilijke klus

Het programma jarenlang presenteren is niet niks, zo geeft Olga aan. “Je moet op zoveel tegelijkertijd letten: uitleggen wat de mensen moeten doen, presenteren, in de camera kijken. Je moet zelf meebewegen en tellen, en de opbouw van de oefeningen onthouden. En je moet blijven stralen zodat de mensen worden uitgenodigd om mee te doen. Jij doet dat allemaal”, aldus Olga.

Inmiddels is Nederland in Beweging met Barbara alweer een week op tv en wordt ze zelfs al op straat herkend. “In de supermarkt word ik aangesproken: hé, mijn nieuwe coach!”, vertelt Barbara. “Iedereen is heel enthousiast. Het is niet normaal wat de impact van dat programma is. Allemaal heel positief en leuk.”

Lees ook: Wow: Olga Commandeur nam in drie weekenden heel jaar aan Nederland in Beweging-afleveringen op

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld