Olivia Newton-John over derde keer kankerdiagnose: ‘Elke dag is een cadeautje’

De Grease-actrice kreeg eerder dit jaar voor de derde keer te horen dat ze kanker heeft

Horen dat je kanker hebt is iets wat je niemand gunt. Wel gaan we verschillend om met die diagnose. De een wil weten hoe lang hij of zij nog heeft en de ander wil hier totaal niets over horen. Actrice Oliva Newton-John hoorde afgelopen jaar voor de derde keer dat ze kanker heeft, maar wil niet weten hoe lang ze nog heeft.

De actrice probeert positief in het leven te staan.

Derde keer kanker

Olivia Newton-John heeft het in haar leven zwaar voor de kiezen gehad. In 1992 werd ze gediagnostiseerd met borstkanker en in 2013 bleek ze een tumor in haar schouder te hebben. Zeer ernstige kwesties, maar helaas bleef het daar niet bij. Eerder dit jaar bleek de 70-jarige een tumor in haar ruggengraat te hebben. In een interview met 60 Minutes Australia vertelt de blondine dat ze niet weet hoe ernstig het is en dat ze dat ook niet wil weten.

Diagnose

“Als je gediagnosticeerd wordt met kanker of een andere enge ziekte, krijg je ineens een tijdslimiet”, vertelt Olivia aan het blad. “Als je in de statistieken gelooft, dan zorg je ervoor dat ze de waarheid worden.” De actrice is er dan ook heilig van overtuigd dat je naar die statistieken gaat handelen. “Als je iemand vertelt dat je nog zes maanden te leven hebt, dan is de kans groot dat dat ook zo is omdat je erin gelooft.”

Dankbaar

Olivia weet niet hoe lang ze nog heeft. Of er sprake is van weken, maanden of jaren. Over een ding is ze wel zeker: je moet genieten van het leven. “Ik heb zo’n geluk dat ik er nog steeds ben nadat ik dit drie keer heb meegemaakt. Ik leef met de dag. Elke dag is een cadeautje, zeker nu.”

Lees ook: Wow: zó ziet de inmiddels 31-jarige dochter van Olivia Newton-John eruit

Bron: Show, 60 Minutes Australia | Beeld: Hollandse Hootge, Richerd Shotwell, AP | Associated Press