Om deze reden deed Big Brother-winnaar Glenn tóch geen aanzoek tijdens de finale

Hij vertelde eerder dat hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen

Afgelopen weekend was het tijd voor de grote finale van Big Brother. De spannende strijd ging uiteindelijk om drie bewoners: Randy, Alice en Glenn. Toch was er maar eentje die er met de winst vandoor ging, en dat was de Belgische Glenn. Hoewel Glenn eerder tijdens het programma aankondigde grootse plannen te hebben voor de finale, liep dat nét even anders. Hij vertelt er meer over.

Winnaar

Hoewel Alice en Randy al vanaf dag één in het Big Brother-huis zaten, wist Glenn er met de winst vandoor te gaan. Hij zette voet in het huis op 27 januari, net iets later dan de andere twee finalisten. Al snel werd de Belgische fabrieksmedewerker een publieksfavoriet, en won hij ook nog eens heel veel spellen.

En dat hij een grote favoriet was, bleek ook maar weer in de finale. Zo werd hij bekroond als winnaar van Big Brother 2024. Hij ging er uiteindelijk met een geldprijs van maar liefst 56.266 euro vandoor. Niet verkeerd, toch? Alice wist de tweede plaats binnen te slepen, waardoor Randy de nummer drie in de wedstrijd werd.

Op één knie

Toen Ashley Glenn vorige week vroeg wat hij met het prijzengeld zou doen mocht hij het programma winnen, was hij daar meteen heel erg duidelijk over: “Mijn vriendin ten huwelijk vragen”, aldus de Belg. “Dat zou ik sowieso doen. Mijn gedachte was: als ik zou winnen, dan vraag ik haar meteen ten huwelijk tijdens de live-uitzending.”

Dit verrassende statement liet kijkers smelten en maakte dat we afgelopen zaterdag met smart zaten te wachten op het speciale moment. Toch bleef het verwachte aanzoek uit… Maar, waarom eigenlijk?

Geen aanzoek

Glenn vertelt er meer over aan Showbizztv België. “Ik wil daar een speciaal moment van maken, gewoon één-op-één. Ik wil dat op een romantische manier doen, want het voelde dan toch gepusht en ik wil daar wel mijn tijd voor nemen. Ze kan er zeker van zijn dat dat huwelijksaanzoek er zeker nog komt”, zo legt hij uit.

De liveshow waarin Glenn als winnaar van Big Brother 2024 werd uitgeroepen, verliep daarnaast een beetje chaotisch. Hierdoor omarmende de Belg zijn gezin niet eens na zijn winst, zo viel kijkers op. “Ik raakte er niet bij”, vertelt Glenn daarover. “Ik stond op dat podium, werd uitgeroepen tot winnaar, ze (zijn medekandidaten, red.) steken mij de lucht in… Ik wilde dan naar mijn gezin gaan, maar Geraldine en Tatyana trekken dan aan mij voor een foto”, legt hij uit. Het is dan ook verre van Glenn zijn bedoeling geweest om zijn gezin links te laten liggen.

“Het is niet dat het mijn intentie was dat ik ze niet zag staan. Ik wou dat als eerste doen, maar iedereen staat aan je te trekken”, zo stelt hij. Gelukkig heeft de kersverse winnaar dat na afloop flink ingehaald en alle tijd aan zijn gezin besteed. “Ik heb heel lang staan praten met mijn vriendin over alles wat er gebeurd is”, legt hij uit. Ook de hereniging met zijn kinderen na elf weken was naar eigen zeggen heel speciaal. “Het was gewoon echt een mooi moment.”

Lees ook: Ahw: Big Brother-Glenn heeft grootse plannen als hij het programma wint

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Big Brother