Openbaar Ministerie eist gevangenisstraf voor televisiepresentator Rick Brandsteder

Wie zich brandt moet op de blaren zitten

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat Rick Brandsteder een gevangenisstraf van vier weken, waarvan twee weken voorwaardelijk, tegemoet. Brandsteder kan deze straf krijgen voor een zware mishandeling in het uitgaansleven die vorig jaar plaatsvond. De Temptation Island-presentator zou iemand in het gezicht hebben gestompt nadat het slachtoffer hem provoceerde.

Vorig jaar veroordeelde de rechtbank Rick al tot een voorwaardelijke celstraf van een week voor mishandeling. Ook kreeg de zoon van radio- en televisiepresentator Ron Brandsteder een boete van 750 euro en moest hij een schadevergoeding van 250 euro betalen. Het OM nam hier echter geen genoegen mee, aangezien het niet de eerste keer is dat Rick zich in de nesten werkte door problemen met fysiek geweld op te lossen, en ging in hoger beroep.

Niet alleen eist het OM vier weken cel, waarvan twee voorwaardelijk, maar willen ze hem ook een werkstraf van negentig uur opleggen. Het gerechtshof in Amsterdam doet over twee weken uitspraak. “Er is nog niks veranderd aan het hele verhaal, dus ik heb er ook nog niet veel over te zeggen. Die uitspraak is pas over twee weken, er is nu weinig te melden. Ik kan er nu niks over kwijt”, laat Rick aan Shownieuws weten.

Bron: Shownieuws | Beeld: Hollandse Hoogte