Openbaar Ministerie ontvangt mail over jokerdiefstal WIDM

‘Molloot’ vraagt OM naar mening over jokerdiefstal

‘Televisieprogramma of niet, stelen mag niet’, dat is wat degene die gisteren een mail stuurde naar het OM moet hebben gedacht. De mail betrof een vraag over het populaire televisieprogramma Wie is de Mol?, waar afgelopen zaterdagavond te zien was hoe zanger Nielson een joker stal van mede-deelneemster en presentatrice Evelien de Bruijn. 

Openbaar Ministerie: ”Het is maar een spelletje”.

Openbaar Ministerie

Als gevolg van de beroving van Nielson, moest Evelien het spelprogramma verlaten. Het Openbaar Ministerie ontving hierover gisteren een mail. ”De persoon vroeg ons naar onze mening over deze ‘diefstal”’, vertelt Marilyn Fikenscher, persofficier van justitie, aan het AD. ”Ik heb hem een mailtje teruggestuurd en daarin gezegd dat er bij ons ook veel ‘molloten’ rondlopen en dat we de vraag dus best begrijpen, maar dat het ‘maar een spelletje’ is.”

Niet alledaags

Het is ongebruikelijk dat er een dergelijke vraag binnenkomt bij het OM. ”Dit is de allereerste keer dat ik zo’n soort mail zie”, zegt Fikenscher. De politie Feijenoord van het district Rotterdan-Zuid haakte op ludieke wijze in op de mail. Via Twitter kwam de politie met een foto waarop te zien is hoe zanger Nielson in de boeien is geslagen. “Na alle ophef over de vermeende diefstal van Nielson in Wie is de Mol?, is besloten hem toch maar aan te houden”, zo schrijft het politieteam onder de foto.

Lees ook: Nikkie de Jager eert overleden broertje met Alpe d’HuZes-deelname

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill