OM onderzoekt acteur Thijs Römer na meldingen wangedrag

thijs romer

De acteur zou al door de zedenpolitie verhoord zijn

Uit navraag door RTL Boulevard zou blijken dat het Openbaar Ministerie (OM) momenteel onderzoek doet naar de 44-jarige acteur Thijs Römer. In mei dit jaar beschuldigde een jonge vrouw hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Inmiddels zouden er meerdere aangiftes tegen de acteur liggen.

Onderzoek naar Thijs Römer

Uit navraag van RTL Boulevard bij het parket Noord-Nederland blijkt dat het OM momenteel onderzoek doet naar Thijs Römer. Hier wil het OM verder weinig over loslaten. Boulevard meldt dat bronnen hen vertellen dat het zou gaan om ‘minimaal drie aangiften’. De slachtoffers zouden jonge vrouwen zijn, die de acteur onder meer beschuldigen van ‘sextortion’, ofwel online seksueel misbruik. Hiermee worden slachtoffers bijvoorbeeld afgeperst met seksueel getinte foto’s. Dit is sinds 2005 strafbaar.

14-jarige

In mei dit jaar beschuldigde een inmiddels 20-jarige vrouw de acteur al van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Dit zou plaatsgevonden hebben toen zij 14 jaar was. Destijds liet Römer weten dat hij zich eerst ‘niet genoodzaakt voelde’ om op deze beschuldigingen te reageren. Maar, zo stelde hij: “Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver.”

Zedenpolitie

RTL Boulevard weet verder te melden dat de acteur al verhoord zou zijn door de zedenpolitie. Of dit gaat om een verhoor als verdachte, is niet duidelijk. Ook is het niet bekend of één van de aangiften afkomstig is van de nu 20-jarige vrouw die in mei haar verhaal deed. Misdaadverslaggever John van den Heuvel vertelde in de studio bij Boulevard dat online misbruik vaak ‘makkelijker te bewijzen’ is dan fysiek grensoverschrijdend gedrag. Er zijn immers foto’s, berichten, chats en meer sporen die als bewijs kunnen dienen.

“Als iemand aangifte doet van online misbruik, maar daar geen bewijs van is, dan zegt een zedenrechercheur heel snel dat ze daar niet zoveel mee kunnen. Maar dit is dus echt in behandeling genomen, en wordt onderzocht.” Wel voegt Van den Heuvel hier nog aan toe dat er nog niet besloten is of de acteur vervolgd moet worden.

Lees ook: Grensoverschrijdend gedrag studentencorps: studenten voelen zich onveilig

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress