Oma Miet (85) wordt dankzij bijzonder borduurwerk geliefd door het hele internet. ‘Verliefd zijn hoort geen grenzen te kennen!’

Voor haar kleinzoon borduurt oma Miet iets heel bijzonders

Oma Miet is 85 jaar en wou als kerstcadeau iets bijzonders voor haar kleinzoon Willem maken. En het borduren, dat kon deze hippe oma maar al te goed. Dat ze echter dit bijzondere borduurwerk voor haar kleinzoon en zijn vriend zou maken, dat had niemand gedacht. Het hele internet is in rep en roer vanwege dit prachtige kerstcadeau van oma Miet. 

Nu het borduurwerk gedeeld is op het internet stromen de bestellingen bij oma Miet binnen.

Kussend paartje

In plaats van het bekende Hollands-kussende paartje, heeft deze oma twee kussende jongens geborduurd. Volgens oma Miet hoort verliefd zijn geen grenzen te kennen. Zelf is ze heel enthousiast vanwege alle aandacht die haar borduurwerk op het internet krijgt, laat kleinzoon Willem weten in een interview met het AD. Vanwege het enthousiasme van oma besloot Willem een Facebook-pagina aan zijn oma’s werk te wijden. “Ze begon uit zichzelf al verschillende varianten te maken, zoals met twee kussende meisjes, en stelletjes van verschillende kleuren.” Op verschillende foto’s is op de pagina te zien hoe oma Miet de naald ter hand neemt en hoe haar borduurwerk eruitziet.

STIKverliefd

Nu de Facebook-pagina genaamd STIKverliefd online staat, stromen de aanmeldingen binnen. “Het begon vanochtend met een tiental bestellingen, maar inmiddels loopt het in de honderden en hebben we een stop ingelast”, vertelt de kleinzoon. “De wachtlijst loopt inmiddels tot augustus.” Namens oma Miet staat op de Facebook-pagina: “Hij heeft een hip huis en valt op jongens, dus ik wilde voor hem een moderne versie maken van het oud-Hollands kussend paartje. Dat vond ik hoog tijd worden, want verliefd zijn hoort geen grenzen te kennen!”

Acceptatie

“Voor mijn oma is onze liefde vanzelfsprekend. Ze ziet daarom de aandacht voor haar borduurwerk vooral als een waardering van haar handwerk zelf”, vertelt Willem aan het AD. Maar volgens hem betekent de aandacht meer dan dat. “Natuurlijk speelt de schattigheidsfactor mee, maar vooral ook het verhaal van acceptatie erachter.” Zelf kan oma Miet maximaal drie borduurwerken per week maken, hoog tijd om hulp in te schakelen dus! “Ze zat jarenlang in een borduurclubje, dus misschien kunnen haar vriendinnen bijspringen. Ik ga het morgen maar eens aan haar voorleggen.”

Lees ook: Het lenteweer komt eraan: volgend weekend kans op maar liefst 20 graden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: videostill, STIKverliefd