Omg, was dit de aller-ongemakkelijkste date óóit? Heel Nederland leeft mee met BNN ‘First Dates’

Geen vonk op de date van Danny en Ellen…

Het kan alle kanten opgaan, zo’n eerste date. Of de vonken spatten er vanaf, of de spanning is om te snijden en er is totaal geen klik. Dat we het leuk vinden om naar dit soort ongemakkelijke taferelen te kijken blijkt wel uit het succes van het BNN-VARA programma First Dates, waarin volslagen onbekenden een afspraakje hebben in het speciaal daarvoor geopende First Dates-restaurant. 

Nu zijn er al een aantal behoorlijk awkward momenten geweest, maar de über-ongemakkelijke date van Danny en Ellen spande volgens veel kijkers toch wel echt de kroon.

Danny en Ellen
De hashtag #firstdates werd al snel trending op Twitter, iedereen had er wel iets over te zeggen. Danny is een 31-jarige hovenier die na een relatiebreuk alweer een aantal jaren bij zijn ouders woont, maar hij verlangt er hevig naar om te settelen en een gezinnetje te beginnen. Danny gaat op date met de 33-jarige taxichauffeur Ellen, die graag moeder wil worden en hierom hard op zoek is naar een leuke partner. Maar ook al zijn ze allebei op zoek, een match zal het waarschijnlijk niet worden, want er is nu niet bepaald een vonk overgeslagen.

Gezellig maar niet genoeg
De eerste ongemakkelijke stilte valt al na het voorstellen, wat Danny overigens geen punt vindt:  “Je kunt elkaar ook niet vanaf de geboorte tot nu meteen leren kennen.” Het blijft echter niet bij deze stilte, de ongemakkelijke momenten volgen elkaar in rap tempo op. Danny probeert de boel nog te redden met kletsen over koetjes en kalfjes, maar deze dappere poging mag de date helaas niet redden. Ellen is dan ook duidelijk na afloop van de date: “Ik vond het heel gezellig, maar ik vind het genoeg.” Tot grote teleurstelling van Danny, die weer een kans op liefde aan zich voorbij ziet gaan. Hij zag een vervolgdate wel zitten. Vechtend tegen de tranen praat Danny zichzelf moed in: “Mijn tijd komt wel.” Ons hart en dat van de overige kijkers brak, zo was te lezen op Twitter:

Bekijk de hele aflevering van First Dates hier! 

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lindanieuws | Beeld videostill