Onderzoek: Als je deze drie dingen doet vindt iedereen je aardig!

Zo kost die kerstborrel geen moeite

Het is de gezelligheidsmaand: borrels, familiebijeenkomsten en socializen. Je komt er gewoonweg niet onderuit, dus je kunt er maar beter het beste van maken. Het is normaal dat je wilt dat iedereen je aardig vindt. Gelukkig wordt dat nu een stuk makkelijk. Onderzoek toont aan dat je een stuk aardiger gevonden wordt als je deze drie tips aanhoudt. 

Zo kom jij heel goed door de decembermaand.

Oogcontact
Allereerst is het heel belangrijk dat je iemand in de ogen kijkt. Natuurlijk hoef je iemand niet volledig aan te gapen, maar laat je ogen niet gelijk afdwalen. Je geeft snel een verveelde indruk als je steeds ergens anders naar kijkt. Als je iemand blijft aankijken lijkt het alsof je datgene wat jouw gesprekspartner vertelt interessant vindt.

Lichaamstaal
Het spiegelen van lichaamstaal is ook heel belangrijk. Door iemand te spiegelen wordt je gelijk vriendelijker gevonden. Let hierbij alleen wel op dat je het niet overdrijft. Als je iemand overdreven gaat kopiëren kan dat ook wat intimiderend en gek overkomen.

Versterk iemands identiteit
Hierbij moet je laten zien dat je begrijpt wat de ander maakt tot wat-ie is. Dit speelt volgens het onderzoek een hele grote rol in het aardig gevonden worden. Haal dus ook onderwerpen aan, waarvan je weet dat de ander dat interessant vindt.

Lees ook: Baby’s met deze namen worden het succesvolst!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: My Domaine | Beeld ter illustratie