Onderzoek toont aan: van dit maandsalaris worden we het gelukkigst

Met dit bedrag zijn we het meest tevreden

Geld maakt niet gelukkig, zo luidt het welbekende gezegde. Maar in hoeverre klopt dit eigenlijk? Eén ding is zeker: wanneer je elk dubbeltje drie keer moet omdraaien of de rekeningen zich blijven opstapelen, kan dat behoorlijk ellendig zijn. Geld kan tot op zekere hoogte dus wel gelukkig maken. Verdien je echter tienduizenden euro’s per maand, dan word je daar echt niet blijer van. De vraag is: wat is dan het ideale maandsalaris? Met welk bedrag zijn we het meest gelukkig? 

Het is geen abnormaal bedrag.

Maandsalaris

Onderzoek wijst uit dat we helemaal geen tonnen hoeven te verdienen om gelukkig te zijn. HLN ondervroeg in samenwerking met marktonderzoeksbureau Ipsos aan mensen wat ze maandelijks zouden moeten verdienen om zichzelf gelukkig te noemen. Uit hun antwoorden bleek dat een bedrag van €2117 per maand gemiddeld het meest tevreden stelt.

Leeftijd

De hoogte van het salaris bleek wel leeftijdsgebonden. Mensen onder de 34 jaar zijn namelijk net zo gelukkig met €1800 per maand. Ondervraagden tussen de 35 en 54 hebben juist wat meer nodig om gelukkig te zijn, namelijk €2339. Dit bedrag daalde weer iets bij de 54-plussers, zij zijn het meest tevreden met €2140.

Koppels versus alleenstaand

Ook werd een verschil gevonden tussen koppels en alleenstaanden. Getrouwde stellen zonder kinderen gaven namelijk aan met een lager bedrag gelukkiger te zijn dan singles met kinderen, alleenstaande ouders met kinderen, of stellen met kinderen. Logisch natuurlijk, omdat deze groepen ook gemiddeld hogere maandlasten hebben.

Gelukkig

Kortom: geld maakt dus lang niet altijd gelukkig, maar wel tot op zekere hoogte. Belangrijk is vooral dat we een dak boven ons hoofd hebben en elke dag kunnen eten en drinken. Natuurlijk is het fijn om af en toe iets leuks te kopen, maar daarvoor hoef je dus echt geen tonnen per maand te verdienen.

Lees ook: iPhone 5-gebruikers opgelet: update de telefoon om ‘m te kunnen blijven gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels