Onderzoek wijst uit: als je déze slechte eigenschap bezit leef je een stuk langer!

Misschien ben jij wel een van deze personen met deze eigenschap…

Langer leven? Ja, dat willen we allemaal wel. Maar voor sommige mensen wordt dat nu wel heel gemakkelijk, want je hoeft alleen maar in het bezit te zijn van deze mindere eigenschap. Nou ja, mindere eigenschap… We hebben het hier voornamelijk over de mensen die dus ongeveer net zo koppig zijn als een ezel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die erg eigenwijs zijn meer kans hebben om langer te leven. 

Laten we eerlijk zijn, als iemand je eigenwijs noemt is dit niet meestal op de positieve manier bedoeld.

Italiaans onderzoek
Maar dat maakt voor jou vanaf nu niet meer uit, want hoe eigenwijs je ook mag zijn, een langer leven zal je in ieder geval wel hebben. Hoe dit nou precies kan? Onderzoek onder een groep mannen en vrouwen in de leeftijd 90-100 wees uit dat deze oudjes allemaal één ding gemeen hadden: ze waren allen stronteigenwijs. Daarnaast zorgt deze eigenschap dat mensen een positievere instelling hebben en een sterke werkhouding.

Testen
Ook een ander onderzoek van de University of California San Diego en de University of Rome komt met gelijkwaardige resultaten. Oudere personen werden hierbij onderzocht aan de hand van interviews en testen. De familieleden van de deelnemers werden ook ondervraagd en het antwoord dat het meest werd gegeven toen gevraagd werd welke eigenschap de opa of oma bezat? Precies, eigenwijs! Misschien dat jij wel wat van deze eigenwijsheid terug ziet in jouw (groot)ouders die al erg oud zijn?

Lees ook: Onderzoek: Baby’s met déze namen worden later het succesvolst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Flickr