Ongelooflijk veel tegenslagen voor trio in Het Roer Om

Het Roer Om

‘Het is een stukje droom die in één keer kapot knalt’

In het SBS-programma Het Roer Om verlaten stellen en gezinnen ons kikkerlandje om een nieuw leven op te bouwen in een ander land. Dit keer was het de beurt aan het koppel Jeremy en Jesse die samen met hun goede Bart verhuizen naar Gran Canaria om daar een vervallen kroeg om te toveren tot een drag queen bar. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Drag queen bar

Aan de vervallen kroeg moet nog een hele hoop gebeuren en de kosten beginnen aardig op te lopen voor het drietal. Omdat de mannen zelf niet genoeg geld meer overhebben voor de hele verbouwing, sluiten ze een deal met de eigenaar van het pand. Hij schiet alle kosten voor, maar die 200.000 euro moet vervolgens natuurlijk wel worden terugverdiend. Daardoor besluit het drietal erg zuinig aan te doen en samen te gaan wonen in een klein appartementje.

Tegenslagen

Net als de heren lekker bezig zijn met het waarmaken van hun grote droom, krijgen ze de eerste tegenslag te verwerken. Bart wordt namelijk opgenomen in het ziekenhuis omdat hij een galblaasontsteking heeft. Zodra Bart thuis is uit het ziekenhuis, staat de tweede tegenslag al weer voor de deur. De moeder van Jesse komt namelijk te overlijden waardoor ze naar Nederland moeten. Ook nadat ze zijn teruggekeerd in Cran Ganaria is de rust niet wedergekeerd. Jesse en Jeremy besluiten namelijk na twaalf jaar huwelijk uit elkaar te gaan.

“Ik denk dat we een beetje vastliepen en het nu even tijd is om allebei aan ons eigen ding te werken en ons eigen terug te vinden als het ware”, legt Jesse uit – die net zijn moeder verloren heeft. “Er is gewoon echt veel gebeurd en ik weet niet waar ik moet beginnen met denken. (…) Ik hoop dat ik heel snel meer rust vind.”

Droom

Jesse en Bart besluiten alsnog alles op alles te zetten om van hun drag queen bar een succes te maken. Vlak voor de opening van de bar komt Jeremy ineens terug. Hij wil het graag goedmaken met Jesse, maar zal geen rol meer spelen in het bedrijf. Ook wordt Bart op het matje geroepen bij de baas en moet hij een stapje terug doen, de manager Stefan noemt hem zelfs een ‘luie kut’. Maar ondanks alle tegenslagen was de opening van de drag queen bar een groot succes.

Een paar dagen later knalt hun grote droom uiteen. De eigenaar van het pand vindt de investering toch een te groot risico en besluit het zelf te gaan doen. Bart, Jesse en Jeremy kunnen dus vaarwel zeggen tegen hun bar. Het drietal besluit wel in Cran Ganaria te blijven wonen en binnen een paar weken hebben ze gelukkig alle drie een nieuwe baan gevonden.

Het Roer Om is elke donderdag om 20:30 uur te zien bij SBS6.

Lees ook: Emotioneel vader-dochtermoment in Big Brother dankzij Jolien

Bron: RTL Boulevard | Beeld: YouTube videostill Het Roer Om