Dit is waarom je eigenlijk altijd met chocolade moet ontbijten

Kom maar op met de chocoladepasta en hagelslag

Een bord havermoutpap, een volkoren boterham met kaas: over het algemeen is het ontbijt niet erg spannend. Gelukkig hebben we nu fantastisch nieuws voor je waarmee je je ontbijt een beetje sjeu kunt geven. Het blijkt namelijk heel goed te zijn om met chocolade te ontbijten. 

Dat laten we ons geen twee keer zeggen.

Chocolade

Voordat je te enthousiast wordt, moeten we je wel vertellen dat het gaat om pure chocolade. Voor sommigen geen straf, maar anderen vinden de donkere variant soms wat bitter. Toch kun je er heel veel baat bij hebben als je ontbijt met pure chocolade. Voedselexpert Liz Moskow deed onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van pure chocolade en kwam erachter dat je de consumptie van pure chocolade veel voordelen heeft mits je het ’s ochtends eet.

Ontbijt

Blijkbaar zorgt pure chocolade ervoor dat je je beter kunt focussen en dat je geheugen beter werkt. De chocolade doet z’n werk het beste wanneer je het ’s ochtends eet. Het is volgens Liz dus helemaal niet zo’n slecht idee om chocolade voortaan een deel uit te laten maken van je ontbijt.

Lees ook: Zin in verkoeling? Dít ijsje moet je eten volgens je sterrenbeeld!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Pexels