Tranen bij Ontbijtnieuws: Jan de Hoop neemt afscheid

jan de hoop

Kijkers noemen het ‘het einde van een tijdperk’

Een vertrouwd gezicht: al 33 jaar zit Jan de Hoop achter zijn desk om het RTL Ontbijtnieuws te presenteren. Daar kwam vandaag een einde aan. De 67-jarige presentator gaat met een welverdiend pensioen en sloot zijn laatste aflevering in tranen af.

Roofbouw

Twee jaar geleden wilde Jan al stoppen, maar toen ging hij alleen wat minder werken. Zo zat hij alsnog drie dagen in de week achter zijn desk. Nu was het toch echt tijd om ermee op te houden, vindt de presentator. “Het is roofbouw, hoor, elke dag om 3 uur je wekker horen, moeten opstaan. Je moet maar eens googelen wat dat soort tijdstippen met je doen. Mijn werkdag zit er dan wel om 10 uur in de ochtend op, ik zit de rest van de dag te gapen, op de terugweg val ik vaak bijna in slaap.” Het vroege opstaan ging Jan steeds minder goed af en zijn man zei dat hij er steeds slechter uit ging zien.

Duizenden lieve berichtjes

En dus was vandaag zijn laatste aflevering. Als het tijd is voor de aftiteling, bedankt Jan de Hoop een aantal mensen. “Om te beginnen Coen, mijn man, die me altijd gesteund heeft. Hij heeft me het zetje gegeven om dit werk te gaan doen.” Dan breekt hij. “Maar vooral, jullie, mijn kijkers. De afgelopen dagen heb ik duizenden lieve berichtjes gekregen en daar ben ik jullie heel dankbaar voor.” En dan voor de laatste keer: “Namens het complete team en in dit geval in het bijzonder namens mij: een mooie dag.”

Jan de Hoop ontving vanochtend een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts. “In 33 jaar bent u het gezicht van het Ontbijtnieuws geworden”, zei burgemeester Heerts. “Alsof u iedere ochtend bij de kijkers aan de keukentafel aanschoof.” De presentator noemde het “een zeer grote verrassing”.

‘Jan de Hoop, we gaan je missen!’

Op Twitter reageren kijkers emotioneel en bedanken ze Jan voor alle mooie jaren.

Robbie Kammeijer neemt het stokje van Jan over bij het RTL Ontbijtnieuws.

Lees ook: Hilarisch: Jan de Hoop brengt weerman Dennis helemaal van z’n stuk

Bron: RTL Nieuws, RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTL Nieuws