Onthuld: dit is wat Dries Roelvink verdient met een optreden

dries roelvink

Dit is dus hoeveel het kost om Dries Roelvink te boeken voor je feestje

Over het algemeen zijn de precieze inkomens van de BN’ers een groot geheim. Maar Dries Roelvink licht in Veronica Superguide een tipje van de sluier op.

Grote en kleine bedragen

Eind vorige maand kwam in Media Inside nog de vergoeding à 2.500 euro voorbij die de BN’ers verdienen voor hun deelname aan BN’ers in het ziekenhuis. Maar over het algemeen blijven die bedragen wat geheimzinnig. Dries Roelvink neemt echter, zoals zo vaak, geen blad voor de mond.

Rekensom

Zo rekent Dries voor: “Stel dat ik door een programma een maand niet kan optreden, dan mis ik 25 klussen waar ik anders 2700 euro voor zou krijgen”, legt hij uit. Mocht je geen rekenmachine bij de hand hebben: dat is een totaalbedrag van zo’n 67.500 per maand. En natuurlijk zijn de Roelvinkjes een echt familiebedrijf – dikke kans dat vader Roelvink niet alléén in een programma verschijnt, maar met zoons Dave en Donny. “Dave doet minder optredens, maar vraagt wat meer per optreden, omdat hij er nog een drummer en een saxofonist bij heeft. Dus als wij samen aan een programma meedoen en daardoor een ton aan omzet mislopen… Dan moeten we daar natuurlijk wel iets van terugzien in de vergoeding”, legt hij uit.

Uitzondering

Overigens hoeft Dries niet altijd de hoofdprijs te hebben voor zijn verschijning in het programma. “Ik hou van koken, dus voor een rolletje in een kookprogramma zou ik veel minder vragen”, legt hij uit. Betekent dit dat we een Roelvinkjes-special van Heel Holland Bakt kunnen verwachten? Ook is er één specifiek programma dat wel in Dries’ muzikale straatje past waar Dries zonder nadenken ja tegen zou zeggen: “Als ze mij vragen voor De Beste Zangers, dan zou ik dat bij wijze van spreken voor niks doen. Omdat ik het leuk vind om te doen, natuurlijk, maar ook omdat er zomaar een hitje kan ontstaan. Dat is ook wat waard.”

Lees ook: Zien: dit is de onbekende dochter van Dries Roelvink
Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress