Ontroerend: hulpverleners helpen vrouw bij bevalling tijdens orkaan Irma

Hulpverleners

De hulpverleners kregen een melding die ze niet snel meer vergeten

Het was een heftige nacht voor veel hulpverleners in Florida. Veel van hen waren bezig met de enorme schade die Orkaan Irma aanrichtte in het gebied. Toch was de nacht voor John en Chris heel anders. Ze werden opgeroepen voor een niet-alledaagse klus en zo kwam er toch nog een lichtpuntje in deze duistere nacht voor Miami. 

Het tweetal beleefde een hele bijzondere avond.

Bevalling
Het tweetal kreeg midden in de nacht een oproep dat een vrouw aan het bevallen was. Ze konden niet naar een ziekenhuis en hadden dringend hulp nodig. “De bevalling was al in volle gang toen we bij haar woning arriveerden”, vertelden de mannen aan nieuwszender CNN. De zwangere vrouw lag op de vloer van de badkamer en werd geholpen door haar moeder. “Ik heb nog nooit zoveel kalmte gezien in zo’n chaotische omgeving. Iedereen was rustig. Iedereen had een lach op z’n gezicht. En wij deden gewoon wat we moesten doen.”

Prachtige baby
De mannen waren ontroerd door de gebeurtenis. Naar eigen zeggen was de vrouw bevallen van een ‘prachtige baby’. Toen ze weg wilden gaan, na de geboorte, wilde de moeder eerst dat ze bleven. “We hebben haar beloofd dat we snel nog eens terugkeren voor een kraambezoek.” Ze kregen van iedereen een dikke knuffel toen ze het huis toch verlieten. Moeder en kind zijn opgenomen in het ziekenhuis, ter controle. Ze maken het allebei goed.

Storm
Het is niet de eerste keer dat er een baby geboren wordt tijden orkaan Irma. Twee dagen geleden werd er een meisje geboren die onder soortgelijke omstandigheden ter wereld kwam. Zij kreeg toen de toepasselijke naam Storm.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Twitter