Deze Amerikaans brengt Alzheimer op een heel ontroerende manier in beeld

Alzheimer

Elke keer lacht ze weer en klapt ze in haar handen

De Amerikaanse Christine Stone heeft een heel ontroerend filmpje gemaakt van haar moeder die lijdt aan Alzheimer. Ze vertelt haar moeder in het filmpje dat ze zwanger is. Dit doet ze alleen niet één keer, maar steeds weer. Het is schattig en verdrietig tegelijk.

Aan het tijdschrift People vertelt Christine wat ze van de reacties van haar moeder vindt: “Ik kan het haar vertellen, en twee tot vijf minuten later is ze het vergeten. Het is als een kind dat met Kerst wakker wordt en keer op keer zijn cadeaus ziet. Elke keer is ze zo enthousiast.”

Moeilijk
Toch vindt ze het ook heel moeilijk dat haar moeder het nieuws niet kan onthouden. “Mijn moeder herinnert zich nog dingen van langer geleden, maar haar kortetermijngeheugen is heel erg aangetast. Elke keer dat ik haar vertel dat ik zwanger ben, klapt ze in haar handen, lacht ze en vraagt ze wanneer ik ben uitgerekend. Dat is heel bitterzoet.”

“Toen bleek dat ik zwanger was, was ik uitzinnig. We wachtten tot twaalf weken voordat we het mensen vertelden, en onze ouders waren de eersten die het hoorden”, zegt ze tegen People. Ze kan niet wachten tot haar moeder haar kleindochter gaat ontmoeten. “Ik verwacht niet dat ze zich haar zal herinneren, maar ik weet dat mijn moeder elke keer weer enthousiast zal zijn als ze mijn dochter ontmoet. Het is verdrietig, en tegelijkertijd niet, want ze zal elke keer weer even blij zijn om haar te zien.”

Bron: RTLnieuws | Beeld: Videostill