Onzekere Sylvia uit MAFS voelt zich in trouwjurk eindelijk weer mooi

De 58-jarige Sylvia heeft zich altijd onzeker gevoeld over haar lichaam

Het was een bijzonder moment voor Sylvia, toen zij in de derde aflevering van Married at First Sight op zoek ging naar een trouwjurk. Al snel blijkt hoe beladen dit moment is voor de 58-jarige vrouw, die zich al jarenlang onzeker voelt over haar lichaam. 

Litteken voor het leven

Sylvia staat op het punt het jawoord te geven aan de 69-jarige Freddy, die ze nog nooit gezien of gesproken heeft. Alsof dat nog niet spannend genoeg is, vindt Sylvia het lastig om zich zo bloot te geven. Ze heeft zich namelijk niet altijd mooi gevoeld. Al sinds haar jeugd is de blondine onzeker over zichzelf en over haar lichaam. “Ik was als kind al fors”, vertelt ze. “Mijn vader noemde mij Bolletje eierbeschuit. Tja, dat is een litteken voor het leven.”

Moeilijke tijd

Dochter Romy gunt haar moeder dan ook een chique jurk om vol vertrouwen het liefdesexperiment aan te gaan. “Ze heeft een moeilijke tijd gehad. Ze is heel veel afgevallen en daar komen veel onzekerheden bij kijken”, vertelt ze. Romy vindt het fantastisch om te zien dat haar moeder zo opleeft bij het passen van de trouwjurken. “Hoe mooi is het dat je je dan zo mooi kunt voelen in een jurk?”

Veertig kilo kwijt

Zoals Romy al vertelde, is Sylvia flink wat afgevallen. Zo’n veertig kilo zelfs. Lange tijd was de 58-jarige blondine flink wat forser door de medicijnen die ze voor haar astma slikte. Toen ze door medische redenen in aanmerking voor een maagverkleining kwam, vlogen de kilo’s eraf. “Ik ben er zo blij mee dat de medicijnen zijn afgebouwd. Dit had ik veel eerder moeten doen”, aldus Sylvia.

Emotioneel

Het is dan ook een emotioneel moment voor Sylvia als ze trouwjurken aan het passen is voor haar grote dag. Wanneer ze zich in een prachtig kanten exemplaar hijst, springen de tranen in haar ogen. “Dit is echt heel mooi. Ik vind hem helemaal bij mij passen. Dat ik dit nog een keer mag meemaken.”

Lees ook: Kijkers in tranen door arm gezin uit ‘Steenrijk, Straatarm’

Bron: Married at First Sight | Beeld: Videostill