Pas op als je déze email krijgt: oplichters proberen je op slinkse wijze geld afhandig te maken!

Pas op met deze valse email!

Internetcriminelen verzinnen steeds nieuwe trucs om je geld afhandig te maken, het is dan ook raadzaam om altijd alert te zijn op de echtheid van sommige e-mails en berichten die je ontvangt. Op dit moment gaat er wederom een bericht rond dat zogenaamd van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) afkomstig zou zijn, maar dat is niet het geval. 

Verkeersboete
Fraudeurs versturen emails uit naam van het CJIB waarin ze druk op de ontvanger uitvoeren door te dreigen met beslaglegging op een bankrekening. Volgens de e-mail zou je al twee aanmaningen hebben ontvangen i.v.m. een bekeuring voor het overtreden van een verkeersvoorschrift. Omdat het openstaande bedrag van € 254,37 niet is betaald, wordt beslag gelegd op je rekening. Om dit te voorkomen, dien je het openstaande bedrag per spoedbetaling over te maken.

iDeal of bankoverschrijving
Als je klikt op de betaallink in de e-mail, krijg je een pagina te zien waarop je kunt kiezen tussen een betaling via bankoverschrijving of via met iDEAL via betaaldienst ‘Tikkie’. Betaal niet! Het genoemde rekeningnummer is niet van het CJIB en ook als je via iDEAL betaalt, komt je geld terecht bij fraudeurs.

Zo ziet het bericht eruit: 

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Opgelicht | Beeld ter illustratie