Op deze dag in september zijn de meeste mensen jarig

jarig

Op welke dag ben jij geboren?

Tegenwoordig is het niet meer de verjaardagskalender in de wc die je eraan herinnert dat Truus en Juul jarig zijn, maar is het niets minder dan je Facebookwall die je een melding geeft dat het tijd is om weer iemand te feliciteren. Is het je al opgevallen dat deze maand meer mensen jarig zijn? Dan heb je het bij het juiste eind. Maar wist je al dat op een bepaalde dag in september de meeste mensen jarig zijn?

Het heeft inderdaad te maken met de koude decembermaand.

Verwekking
Voor de grote knal hoeven we niet te wachten tot het nieuwe jaar om 00.00 op 1 januari wordt ingeluid. Het vuurwerk vindt namelijk al plaats op kerstnacht. Wat rekenwerk leert ons dat veel mensen die dag niet met de handen boven de deken liggen. Het blijkt namelijk dat de meeste mensen jarig zijn op 25 september. Oftewel: deze mensen zijn op (of rond) kerstnacht verwekt. Geen stille nacht dus…

Andere data
Volgens onderzoekers van de Harvard Universiteit blijkt echter dat 16 september de meestvoorkomende verjaardag ter wereld is. Op deze datum worden de meeste baby’s geboren. Voor Nederland gelden echter andere resultaten. In ons land zijn de meeste mensen op 25 september jarig. Op deze dag blazen 50.000 Nederlanders de kaarsjes op de taart uit. De datum waarop daarna de meeste Nederlanders jarig zijn? Dat is 10 april.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay