Pas op: drukste verkeersspits van het jaar door regen en ongelukken

Regen en ongelukken zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties

De ochtendspits van vanochtend was officieel de drukste van het jaar, meldt de ANWB. Op het hoogtepunt van de spits stond er maar liefst 900 (!) kilometer file, wat nog meer was dan op 5 oktober, toen er 793 kilometer file stond. Voornamelijk regen en meerdere ongelukken zorgden voor problemen op de weg.

Op het hoogtepunt van de ochtendspits stond er 889 kilometer file.

Randstad
De problemen op de weg kwamen vooral voor in de Randstad en in het zuiden van het land. Deze verkeersproblemen zijn nog niet opgelost; het staat momenteel nog vast tussen Apeldoorn en Amsterdam. Ook op de A4, A58 en A12 stonden vanochtend lange files, maar die zijn inmiddels opgelost. De ellende is nog niet voorbij; ook vanavond kan de avondspits door regenbuien veel drukker uitpakken dan normaal gesproken.

Avondspits
Op de Gelderse snelwegen vonden vanochtend veel ongelukken plaats; voor acht uur vanochtend werden er al negen ongelukken vermeld, waarna er files ontstonden. Ook gebeurden er ongelukken op de A29 bij Barendrecht en op de A20 bij Schiedam. Inmiddels zijn de verkeersproblemen bijna allemaal opgelost. Helaas herhalen de problemen zich vanavond weer; ook in de avond wordt er een zware spits voorspeld; weggebruikers moeten rekening houden met langere files en langere reistijden.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: ANWB | Beeld: archief