Pas op: er gaat een valse e-mail van de Belastingdienst rond!

fraude fitnessartikelen

Ga niet op deze e-mail van de belastingdienst in en maak géén geld over! 

Een belangrijke waarschuwing voor iedereen: er gaat momenteel een valse mail van de Belastingdienst rond. Het consumentenprogramma Radar heeft meldingen binnengekregen van mensen die een mail hebben gekregen van de Belastingdienst waarin hen werd verzocht een geldbedrag over te maken. Let op: deze mail is nep!

De valse mail gaat over een betalingsachterstand en verzoekt je het bedrag direct over te maken.

Betalingsachterstand
Ook op het Radar-forum stromen de meldingen over de valse e-mail binnen. Velen kunnen zich niet voorstellen dat de Belastingdienst op deze manier bericht over een betalingsachterstand. En dat klopt: de Belastingdienst stuurt nooit op deze manier een betaalverzoek. In de nepmail staat dat je een betalingsachterstand hebt en dat je naast de mail ook nog een herinnering via de post ontvangt. Vervolgens wordt uitgelegd hoe de betalingsachterstand kan worden voldaan middels een link in de mail. Klik hier niet op en maak zeker geen geld over!

Vaker valse mailtjes
Op de site van de Belastingdienst staat dat dergelijke mails vaker in omloop zijn. ‘Ga nooit in op het verzoek in een vermoedelijk valse-email en klik nooit op een link in zo’n e-mail.’ In bepaalde gevallen stuurt de Belastingdienst een mail, maar NOOIT vraagt ze om persoonlijke gegevens.

Zie hieronder hoe de mail eruit ziet:

Belastingdienst

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: Unsplash