Waarschuwing: dit superpopulaire speelgoed is gevaarlijk voor kinderen

fidget spinner

Deze spinner zou heel gevaarlijk zijn voor kinderen

Fidget spinners zijn heel populair bij kinderen. Ze plaatsen een vinger aan de boven- en onderkant en laten het speeltje draaien. Nu is er een lichtgevende variant, maar die is heel gevaarlijk voor gebruikers. 

Fidget spinners zijn immens populair onder kinderen, bovendien zou de spinner veel voordelen hebben. Zo zou het speelgoed het concentratievermogen van kinderen met ADHD verhogen. Een Amerikaanse moeder vond de spinner in 1993 uit om haar kind rustig te krijgen. Tragisch genoeg moest ze het patent in 2005 opgeven, omdat ze het jaarlijkse geld voor het patent niet meer kon ophoesten en nu is het speelgoed heel populair.

Gevaarlijke spinner
Toch is er nu ook een gevaarlijke variant op de markt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor de spinners, omdat ze een heel los batterijklepje hebben. Hierdoor kan het klepje makkelijk verwijderd worden en kunnen kinderen allicht de batterijen inslikken. Het gaat om een knoopcel batterij en die is erg klein. Als kinderen zo’n batterij inslikken zitten daar ernstige gezondheidsrisico’s aan vast.

Het product is te herkennen aan drie zwarte aan- en uitschakelaars en grijze rondjes. Ze zien er volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als volgt uit:

fidget spinners gevaarlijk speelgoed

De spinners zijn van het merk Toys Amsterdam en hebben de code EAN 8713219337882. Als je zo’n spinner in huis hebt kan het artikel teruggebracht worden naar de winkel. Je krijgt dan het aankoopbedrag terug.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: Mother Nature Network