Op1-kijkers boos over opmerking naar terminaal zieke Jan Rot

Jan Rot

Kijkers hebben geen goed woord over voor de opmerking van presentator Erik Dijkstra

Jan Rot kondigde vorige week aan dat hij ongeneeslijk ziek is. De 63-jarige zanger, componist en ras-entertainer was te gast bij Op1 om te praten over zijn ziekte, maar eenmaal daar bleek er maar weinig tijd voor Rot te zijn. Op Twitter regent het nu negatieve reacties op de aanpak van presentator Erik Dijkstra.

Jan Rot ziek

Vorige week al maakte Jan Rot bekend dat hij terminaal ziek is. Hij vertelde dat hij na het slechte nieuws nog een “grap” tegen de dokter maakte dat hij de 70 waarschijnlijk niet zou halen. “En hij zei: ‘de 65 ook niet, waarschijnlijk.’ Ik ben nu 63.” Rot besloot het nieuws al snel met de rest van de wereld te delen. “Het begon al met een optreden. Dan wilde ik zitten. Ik ben niet de oude Jan Rot – ik ben toch op halve kracht, al gaat mijn stem nog wel. Het voelt alsof je een geheim hebt, maar ik heb nooit in mijn leven een geheim gehad.”

Rollercoaster

Des te mooier was zijn hertaling van Danny Vera’s prachtige nummer Rollercoaster. Zijn uitvoering oogstte veel bewondering, maar de opmerking die presentator Erik Dijkstra even daarvoor maakt des te minder. “Begin snel Jan”, begint Dijkstra. “Want na ons zit een live-programma, dus we zitten strak op de tijd.” Van de overige tafelgasten klinkt al licht gesputter, maar helemaal op Twitter zijn de reacties op Dijkstra’s opmerking niet mals.

Reacties

Hoewel Rot zelf professioneel op de opmerking reageert en belooft een ingekorte versie te spelen, zijn de kijkers van Op1 absoluut niet te spreken over Dijkstra’s aanpak. “Schandalig en ongepast”, noemt één Twitteraar het. “Kan Natasja Gibbs dat hele Op1 niet 8 dagen per week overnemen?” vraagt iemand anders zich af.

Lees ook: Fans ontroerd door emotioneel nummer André van Duin en Danny Vera

Bron: AD.nl, De Telegraaf | Beeld: Brunopress