Opgelet! ANWB waarschuwt voor gebrekkige kinderzitjes

kinderzitjes

Deze twee kinderzitjes tonen ernstige gebreken en kunnen ernstig letsel veroorzaken

Het vakantieseizoen is nu echt aangebroken en gezinnen trekken er massaal op uit. Lekker een dagje weg of de zon opzoeken in het buitenland. Ben jij ook bij de weg samen met je jonge kinderen en zitten zij in kinderzitjes? Check dan snel of jouw kinderzitje wel veilig is. ANWB waarschuwt namelijk voor gebrekkige autozitjes!

ANWB waarschuwt voor twee kinderzitjes die tijdens een test ernstige gebreken vertoonden. Volgens de bond riskeren kinderen die in deze stoeltjes zitten ernstig letsel. Uit de test bleek dat de Recaro Optia losraakte van het frame en vervolgens door de auto kon vliegen tijdens een frontale botsing. Ook bij de Jané Grand One was een grove fout ontdekt: hierbij brak een bevestigingspunt af waardoor het zitje niet goed op zijn plaats bleef. De stoeltjes zijn voor de zekerheid een tweede keer getest, maar hetzelfde gebeurde weer.

Retourneren 
De ANWB waarschuwt mensen voor de zitjes en adviseert met klem om deze stoeltjes niet te kopen. Al wel een stoel gekocht? Breng het exemplaar dan terug naar de winkel. De fabrikanten zijn inmiddels van de tests op de hoogte gebracht. Jané Grand One heeft meteen de uitlevering van de gevreesde kinderzitjes gestaakt.

Belangrijk: Lees de hele waarschuwing van de ANWB hier! 

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: NU  ANWBBeeld: Edgar Snyder